Esnafa müjde

Esnafa müjde

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, "Hedefimiz ticareti güvenli ve kolay bir şekilde yapmanın önünü açmaktır. Hem güvenli yapacağız hem de bunu kolaylaştıracağız. Vatandaşımızın, esnaf ve tüccarımızın önündeki tüm engelleri de kaldıracağız" d

Çiftci, Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda (Van TSO) kentteki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Van TSO Başkanı Necdet Takva'nın sınır kapısıyla ilgili taleplerini dinleyen Çiftci, Van'ın hükümet için önemli illerden biri olduğunu ve bölgede lider konumda bulunduğunu kaydetti.
Hükümet olarak geçmişten bugüne Van'a önemli yatırımlar yaptıklarını dile getiren Çiftci, şöyle konuştu:
"Kapıköy Sınır Kapısı ile ilgili sorunun çözülmemiş olmasından kaynaklı istediğimiz düzeyde bir ticaret hacmi gerçekleşmemiştir. 5 sınır kapısıyla ihale edilmiş, sözleşmeleri imzalanmış. Bunlar tabi ki TOBB'nin şirketi olan Gümrük Ticaret İşletmeleri şirketine verilmiş. 4 kapı bitmiş. Kapıköy ile ilgili olarak henüz istediğimiz düzeyde bir sonuç alamadık."

Bakanlık olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki tüm sınır kapıları aktif ve güçlü bir şekilde kullanmak gibi bir hedeflerinin olduğunu ifade eden Çiftci, şunları söyledi:

"Hedefimiz ticareti güvenli ve kolay bir şekilde yapmanın önünü açmaktır. Hem güvenli yapacağız hem de bunu kolaylaştıracağız. Vatandaşımızın, esnaf ve tüccarımızın önündeki tüm engelleri de kaldıracağız. Bu, Van ve diğer tüm kapılarımız için böyle olacak. Ticareti kolaylaştırmak için dijital gümrükleri sistemlerini getireceğiz. Bu anlamda çeşitli projeleri gerçekleştireceğiz. Tek pencere diye bir sistem var bizi heyecanlandıran, bunu da kapılarımıza kazandıracağız. Bürokraside yüzde 70'lik bir azalma olacak. Esnaf ve tüccarımız her bakanlığa gidip gelmek zorunda kalmayacak. Gümrük birimlerimize veriler verilecek ve bakanlık tüm bu verileri oradan alacak. Bu şekilde yazışmalar bire bir yapılacaktır. Yeter ki siz güvenli ticaret yapın. Biz bu anlamda başta bakanımız olmak üzere hepimiz size yardımcı olacağız."

Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin taleplerini dinleyen Çiftci, daha sonra Van Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret etti.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.