Esnafa indirimli elektrik talebi

Esnafa indirimli elektrik talebi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken elektriğe gelen zammın maliyetleri artıracağını belirterek, "Esnafın elektrik faturasına indirim şart" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, elektriğe yapılan zammın esnafın maliyetlerini artıracağını belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Yargıtay 3. Hukuk Dairesinin elektrikte iletim, dağıtım, perakende satış hizmeti ve sayaç okuma bedellerinin yasal olmadığına karar verdiğini anımsattı.
Kararın, bundan sonraki faturaların yaklaşık yüzde 10 indirimli olacağı anlamına geldiğini ve konunun takipçisi olacaklarını kaydeden Palandöken, karar ile her türlü vergi ve harcın ancak yasayla alınabileceğinin, elektrik faturalarındaki iletim, dağıtım, perakende satış ve sayaç okuma bedellerinin yasal dayanağının bulunmadığının hükme bağlandığının altını çizdi. Palandöken, Yargıtay'ın ilgili dairesinin kararıyla tahsil edilmesi iptal edilen bedellerin hesaplanarak hak sahiplerine geri ödenmesi gerektiğini savundu.
Esnaf ve sanatkarlara elektrik hizmetinde uygulanan yüksek ticarethane tarifesinin indirilmesini de istediklerini ifade eden Palandöken, "1 Ocak'tan itibaren gelen yüzde 6,8 zam maliyetlerimizi daha da artıracaktır. Oysa esnaf ve sanatkarın sermayesinin ne kadar kısıtlı olduğu ortada. Esnafın elektrik faturasına indirim şart. Diğer kesimlere uygulanan indirimli fiyatlar esnafımıza da mutlaka uygulanmalı" değerlendirmesinde bulundu.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.