Erzurum'a çevre illerden 112 bin hasta geldi

Erzurum'a çevre illerden 112 bin hasta geldi

Doğu Anadolu'nun sağlı üssü konumundaki Erzurum'a geçen yıl içerisinde çevre illerden 112 bin hastanın muayene ve tedavi olmak için geldiği bildirildi.

Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Erzurum'un bölgenin sağlık merkezi olduğunu ifade etti. Kamu hastanelerinden sağlık hizmeti almak için Erzurum'u tercih eden hasta sayısının her geçen yıl artış gösterdiğini ifade eden Prof. Dr. Erdoğan, Gürcistan ve Azerbaycan olmak üzere bölge ülkelerden de Erzurum'a sağlık hizmeti almak için gelen sayısında gözle görüler bir artışın olduğunu da dile getirdi.

Sırasıyla en fazla hastanın Ağrı, Kars, Bingöl, Iğdır ve Muş'tan geldiğine dikkat çeken Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri, şunları kaydetti: "Türkiye'nin önemli sağlık merkezlerinden birisi konumundayız. Geçen yıl bölgemizdeki 12 ilden Erzurum'daki kamu hastanelerine tedavi ve muayene amaçlı 112 bin 737 hasta geldi. Yine Gürcistan, Azerbaycan, Nahçıvan, İran ve Irak'tan 1 bin 400 kişi de sağlık hizmeti almak için şehrimizdeki kamu hastanelerini tercih etti. Yıl içerisinde bu rakamların artış göstermesini bekliyoruz. Çevre ülke ve şehirlerden gelen hasta ve yakınlarının şehrimiz ekonomisine azımsanmayacak katkıda bulunduğu da gözardı edilmemeli."

Kamu hastanelerinde profesör ve doçent sayısının 12 olduğunu bu rakamı arttırmak için çalışma içerisinde olduklarının da altını çizen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri," Hastanelerimizde 323 uzman hekim, 12 tane de profesör ve doçent akademisyen hekimimiz var. Polikliniklerde, servislerde akademisyen sayısı artıkça sunulan sağlık hizmeti ve gelen hasta sayısında da artış yaşanıyor. Hedefimiz hastanelerimizdeki akademisyen sayısının arttırmak." diye konuştu.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri geçen yıl yine 3 milyon 685 bin kişiye poliklinik hizmeti sunduklarını da sözlerine ekledi.

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.