Erkekler terk edilmemek için şiddet uyguluyor

Erkekler terk edilmemek için şiddet uyguluyor

Manisa'daki Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nin Müdürü Selcan Etyemez, kurumda şiddetin nedenlerini irdelediklerini ve bazı erkeklerin partnerinin kendisini terk etmemesi için gözdağı vermek amacıyla şiddet uyguladığının görüldüğünü söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Manisa'da, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi açıldı. İl Müdürü Murat Konan, merkezde şiddet gören kadınların yanı sıra erkeklere de hizmet verildiğini ve şiddetin nedenlerinin araştırıldığını açıkladı. Şiddet mağdurlarına psikolojik destek, hukuki danışmanlık, barınma yeri, geçici maddi yardım, meslek edindirme, tıbbi yönlendirme gibi birçok hizmet sağlandığını dile getirdi. Geçen yıl haziran ayında açılan merkeze 68 kadının başvurduğunu söyleyen Konan, "Manisa'da şiddet uygulayanlarla ilgili gelen talepleri değerlendiriyoruz. Şiddetin tamamını kapsıyor. Hem uygulayan hem de şiddet uygulanan kişilerle görüşüyoruz" dedi. Evlilik öncesi çiftlere hizmet de vereceklerini kaydeden Konan, "Evlenmek üzere belediyelere başvuran kişilere yönelik evlilik öncesi danışmanlık programı başlatacağız. Evlilikte etkili iletişim, eşler arasında çatışma, hak ve hukukları, sorumlulukları konusunda bilgilendirme yapacağız" diye konuştu.

 Sosyal medya da erkekler için şiddet sebebi

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Selcan Etyemez, merkezdeki psikologların ve sosyal çalışma uzmanlarının mağdurlarla ve şiddet uygulayan kişilerle görüştüğünü ve şiddetin nedenlerini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını söyledi. Etyemez, "Şiddet uygulayan ve şiddet mağdurları ile çalışıyoruz. Şiddet uygulayan kişilerle görüşüyoruz. Manisa genelinde daha çok mağdurlar başvuruyor. Şiddet uygulayan kişiler 'gitmesin diye korkutmak istedim' diyorlar. 'Pişmanım bir daha yapmayacağım' diyorlar ama bizim gördüğümüz bir kere şiddet uygulayan kişiler bunu tekrarlıyorlar. Şiddet uygulayan kişilerin eğitim seviyeleri düşük. Psikolojik anlamda da sağlıklı değiller. Kavgalar genelde ya erkeğin ailesinden dolayı çıkıyor ya da kadının sosyal olması, çalışması gibi nedenlerden kaynaklanıyor. Kadının sosyal medyayı aktif kullanması gibi yeni nesil problemler de etkili oluyor" dedi.

Manisa'da 68 kadının kendilerine başvurduğunu ve kadın sığınma evlerine yerleştirildiğini kaydeden Etyemez, merkez başvurularda öncelikli nedenlerin şiddet, can güvenliği ve maddi durum olduğunu ifade etti. 2014 yılına göre 2015'te şiddetin artığına dikkat çeken Etyemez, "2013'te 1391 kişi için koruyucu önleyici tedbir kararları alınmış. 2014'te bu rakam 1686'ya yükseldi. 2015'te ise 2 bin 677 kişi için koruyucu önleyici tedbir kararı var. 2016 yılının Ocak ayında ise 119 kişi için önleyici tedbir kararı alındı. Yıllara göre bir artış var" diye konuştu.

DHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.