Erbaş: Sigara 5 açıdan kesin ve kat’i haramdır

Erbaş: Sigara 5 açıdan kesin ve kat’i haramdır

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sigaranın kesin ve kat’i haram olduğunu söyledi

RİSALEHABER

Habertürk TV’de Veyis Ateş’in sorularını cevaplayan Erbaş, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Camide sandalye, tabure tartışması

Diyanet İşleri Başkanlığının camilerdeki sabit oturaklarla ilgili yapmış olduğu düzenlemeye değinen Erbaş, “Oturarak namaz kılamayan bir kardeşimize kesinlikle bir sıkıntı çıkarmayacağız, zorluk çıkarmayacağız. O taburesini alacak, safın içinde tabureye oturarak namazını kılacak. Eğer oturabiliyorsa, evla olanı, faziletli olanı yere oturarak namaz kılmasıdır. Ama oturamıyorsa safın arasına girecek tabureyi koyacak, oraya oturacak” şeklinde konuştu.

“Sigara kesin ve kat’i haramdır”

Veyis Ateş’in ‘Sigara haram mı?’ sorusunu yanıtlayan Başkan Erbaş, sigaranın kesin ve kat’i haram olduğunu söyledi.

Pek çok alimin de sigaranın haram olduğunu söylediğini hatırlatan Başkan Erbaş, “İnsanın bedeni mukaddestir, Allah’ın yarattığı bu bedeni beş açıdan korumak gerekiyor. Dinini, aklını malını, canını bir de nesli korumak. Sigaranın sadece birini bile korumaya engel olsa, bu bile haram olması için yeterli. Kaldı ki beşine de zararı var. Dine zararı, biraz incelediğiniz zaman sigara sarhoş edici maddeler arasında sayılıyor. Bugün uyuşturucuya müptela olmuş istisnasız herkesin uyuşturucuya başlama sebebi sigaradır. Uyuşturucuya götüren yol sigarayla başlar” değerlendirmesinde bulundu.

Sigaranın 1 yılda 118 bin 500 kişinin ölümüne sebep olduğuna dikkati çeken Başkan Erbaş, “Öldürmek haram mıdır? Öldürmek haramdır. En büyük günahlardan birisidir. Dolayısıyla bu asrın vebasından, asrın felaketinden insanımızı kurtarmamız lazım” dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum