'Enver Paşa 80 tane Atatürk eder' dâvâsı

'Enver Paşa 80 tane Atatürk eder' dâvâsı

Atatürk’ü kayıtsız şartsız sevenleri incitmiş!

Risale Haber-Haber Merkezi

TRT’de yayınlanan bir programda, “Enver Paşa 80 tane Atatürk eder” diyen Türkiye Günlüğü Dergisi'nin sahibi Mustafa Çalık’ın açıklaması mahkemelik oldu. Çalık'a tepki gösteren bir okur küfür edince yargıya gidildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre Mustafa Çalık, 21 Mayıs 2015 tarihinde TRT 1’de yayınlanan, “Pelin Çift ile Gündem Ötesi” isimli programda, “Enver Paşa 80 tane Atatürk eder” dedi. E.S isimli vatandaş da Çalık’ın sözlerine Ekşi Sözlük internet sitesinde yayınlanan yorumunda, “En az Enver Paşa’yı vatan haini ilan edenler kadar .... bir açıklamadır” sözleriyle tepki gösterdi. (Noktalı bölümde hakaret ifadesi yer alıyor.)

SAVCILIĞA ŞİKAYET ETTİ 

Çalık bu sözler nedeniyle E.S’nin kendisine hakaret ettiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Başlatılan soruşturmada Cumhuriyet Savcısı Mehmet Taştan, E.S’nin ifadesini aldı. E.S ifadesinde kimseye hakaret kastıyla söz konusu ifadeleri kullanmadığını belirtti.

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ 

Savcı Taştan, ifade aldıktan sonra soruşturmada takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararında, Enver Paşa ile Atatürk’ün etkileri günümüze kadar devam eden, bu nedenle isimleri üzerinde kayıtsız kalınmayacak iki önemli şahsiyet olduğu, her birinin milyonarca seveni olduğu gibi eleştirel bakanların da bulunduğu belirtilerek, Çalık'ın o sözüyle "Atatürk’ü kayıtsız şartsız sevenleri incittiği" yer aldı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.