Enerjide 29 milyon TL tasarruf

Enerjide 29 milyon TL tasarruf

Şirketler sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında enerjiye yatırım yapıyor. Turkcell, 2015 yılında 105 milyon kilovatsaat enerji tasarrufu sağladı.

Turkcell, altyapı ve iş süreçlerinde çevre dostu çözümleri kullanarak 2015 yılında yaklaşık 105 milyon kilovatsaat enerji tasarrufu sağladı. Ortaya çıkan tasarruf miktarı ise 29 milyon lirayı buldu. Bu tasarrufla çevreye yaklaşık 62 bin 950 ton daha az karbondioksit salınımı gerçekleştirilirken, ortaya çıkan enerji tasarrufunun miktarı ise 38 bin 858 hanenin bir yıllık toplam elektrik tüketimi seviyesine ulaştı. Turkcell ayrıca bir yıldaki toplam karbondioksit azaltımıyla 101 bin yetişkin kızılçam ağacının yaptığına eşit karbondioksit azaltımı yaptı.

26 NOKTADA GÜNEŞ PANELİ

Turkcell ayrıca hibrit iletişim ünitelerinin yanı sıra elektrik şebekesinin ulaşamadığı 26 noktaya kurduğu güneş panelleri ve rüzgar türbinleriyle çalışan iletişim üniteleriyle de enerji tasarrufuna katkı sağladı.
ISO 14064 alan ilk GSM operatörü
Turkcell'in, sera gazı salımlarını belirlemesi, izlemesi, raporlaması ve azaltımı konularında tutarlılık ve şeffaflık göstermesi ve şirkette sera gazı yönetimi stratejileri geliştirmesiyle uygulamasının yanı sıra gelecek için planlar oluşturması gibi çalışmaları, bağımsız denetçi kuruluşlar tarafından doğrulandı. Bu sayede Turkcell, kurumsal sera gazı emisyonlarının hesaplanması ve raporlanması belgesi olan “ISO 14064”ü Türkiye'de almaya hak kazanan ilk GSM operatörü oldu. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, bir yandan müşterilerine yenilikçi ve teknolojik ürünler sunarken bir yandan da yaşanabilir bir çevre için sosyal ve kurumsal yönetim alanlarında üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çalıştıklarını belirtti.

Yeni Şafak 


 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.