Endonezya'da zina, gayrı meşru yaşam yasaklanıyor

Endonezya'da zina, gayrı meşru yaşam yasaklanıyor

Endonezya: Devlet vatandaşlarını Allah'ın emirlerine karşı gelmekten korumak zorunda

Reuters'in dört milletvekiline dayandırdığı haberinde hükümetin çarşamba günü üzerinde anlaştığı yeni ceza kanunu tasarısının önümüzdeki hafta da parlamentodan geçmesinin beklendiği vurgulandı.

Hollanda'nın sömürge döneminden kalma ceza kanunun yerine geçecek olan tasarı hakkında politikacılar ülkenin bağımsızlığına ve dindarlığına vurgu yaptığını belirtiyor.

Endonezya'nın kurucu ideolojisi Yaratıcıya iman

Euronews'in haberine göre Müreffeh Adalet Partisi'ndan Nasir Cemil devletin vatandaşlarını Allah'ın emirlerine karşı gelmekten korumak zorunda olduğunu vurguladı. Endonezya'nın kurucu ideolojisinin Yaratıcıya iman olduğunu vurgulayan Cemil kanun değişikliği konusunda tüm dinlerin liderleri ile istişare edildiğini ifade etti.

Yeni kanun tasarısına göre evlilik dışı karı koca hayatı yaşayan kişilere 6 aya kadar hapis veya 10 milyon rupiye kadar para cezası verilebilecek. Bu miktar Endonezya'da ortalama bir çalışanın 3 aylık maaşına denk geliyor.

Zinanın bir kurbanı da toplum

Köy ve mahalle muhtarlarının polise şikayet dilekçesi vermesi ve çiftin ebeveynlerinin ya da çocuklarının itiraz etmemesi halinde yargılama yapılacak. Ayrıca ebeveynler, çocuklar ya da eşler de şikayet dilekçesi verebilecek.

Bir diğer milletvekili Teuku Tevfikulhadi muhtarlara böyle bir yetki verildiğini çünkü zinanın bir kurbanının da toplum olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.