Emekliye bir zam daha

Emekliye bir zam daha

Hem SSK hem BAĞ-KUR hem de memur emeklileri bu ay çifte zamma kavuştu. Emekli olup esnaflık yapanlar, yüzde 10'luk destek primi kesintisinin kaldırılmasıyla üçüncü zammı alacak.

Ocak ayı tüm emeklilere çifte zam getirdi. Hem SSK hem Bağ-Kur hem de memur emeklileri, bu ay maaşlarında 2 zam birden görecek. SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin maaşına 100 lira seyyanen artış ve yüzde 3.86 enflasyon zammı yansıtılacak. Memur emeklileri ise toplu sözleşme kazanımı olan yüzde 6 zammın yanı sıra 2015 yılına ilişkin yüzde 0.91 enflasyon farkından yararlanacak. Böylece memur emeklileri kümülatif olarak yüzde 6.91 zam almış olacak. 

ÖNEMLİ AVANTAJ 

Emekli olup esnaflık yapanların maaşından yapılan Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisine çıkarılacak yasayla son verilecek. Geçtiğimiz yıl içerisinde bu kesintiyi yüzde 15'ten yüzde 10'a indiren hükümet, şimdi de tamamen kaldıracak. Böylece emekli esnaf, kesintinin kaldırılmasıyla gelir artışı elde edecek. Örneğin; halen bin 500 lira maaşı olan çalışan emeklinin eline yüzde 10'luk kesinti nedeniyle ayda bin 350 lira geçiyor. Kesintinin kalkmasıyla emeklinin eline bin 500 lira geçmeye başlayacak. Böylece bu emekli, aylık 150 liralık kazanım elde edecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine seyyanen zammı jet hızıyla hayata geçiren hükümet, emekli olup esnaflık yapanın prim kesintisini kaldırmak için de düğmeye bastı. Kısa sürede yasanın çıkması planlanıyor.

Milyonlarca emekli Ocak ayında zamlı maaşlarına kavuşacak. Bu yıl maaşı bağlanacak yeni emekliler de 100 liralık zamdan yararlanacak.

Akit 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.