Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?

Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?

2018 Ramazan Bayramı öncesi emekliye verilmesi planlanan bayram ikramiyesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan beklenen müjde geldi.

Daha önce açıklanan müjde ile, 2018 Ramazan Bayramı öncesi emeklilerin 1000 TL Ramazan ikramiyesi alması kararlaştırılmıştı. Milyonlarca emekli, bayram ikramiyesi için gün saymaya başladı. Meblanın yüksek olması beklentileri de arttırıyor. Peki 2018 Emekli Bayram İkramiyesi ne zaman yatacak? Emekliye bayram ikramiyesi hangi tarihte verilecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, CNN Türk Televizyonunun canlı yayınında gündeme dair gelişmeleri değerlendirirken, milyonlarca emeklinin beklediği ikramiye konusuna da açıklık getirdi.

2018 Ramazan Bayramı öncesi emekli ikramiyesi kaç TL?

Jülide Sarıeroğlu, bazı basın kuruluşlarında ve sosyal medya hesaplarında söylenen 'maaşa göre emekli ikramiyesi verilecek' haberlerinin yalan olduğunu ve her emeklinin maaşı veya emeklilik türü fark etmeksizin 1000 TL ikramiye alacağını söyledi.

Sarıeroğlu, konu ile ilgili;  "SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur, emekli maaşı alan tüm hak sahiplerimiz, vatandaşlarımız, emeklilerimiz Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı'nda net olarak maaşına bakılmaksızın 1000 TL bayram ikramiyesi alacaklar. Tarih, haziranın ilk haftasında inşallah. İkramiyemizi ayrı ödeyeceğiz, emekli maaşlarını ayrı ödeyeceğiz. Bunu da özellikle ifade edelim. Bu durumda ne kadar ikramiye yattığı net olarak da görülmüş olacak." dedi.

Emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Bakan Eroğlu, tüm emekilere Haziran ayının ilk haftasında emekli ikramiyesi verilmeye başlanacağını söyledi. Ramazan Bayramına kadar tüm ikramiyeler yatmış olacak. Bir diğer ikramiye ise Kurban Bayramı öncesi yatacak.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum