Emeklilikte yaşa takılanlarda son durum ne? Kritik EYT açıklaması

Emeklilikte yaşa takılanlarda son durum ne? Kritik EYT açıklaması

Milyonlarca çalışanın gözü EYT yasasında. 1 Ekim'de açılan TBMM Genel Kurul'dan beklentiler büyük. Emeklilikte Yaşa Takılanlarda son durum kritik. Milyonlarca kişi EYT sorununun çözülmesini istiyor.

Prim gününü doldurduğu halde yaştan dolayı emekli olamayan milyonlarca kişi EYT mağduru olarak biliniyor. Son yıllarda emeklilikte yaşa takılanlar ısrarla bir yasa çıkarılıp sorunlarının çözülmesini beklese de, yetkililer bu sorunu görmezden geliyor. Fakat 1 Ekim'de yeni yasama yılına başlayan TBMM'den beklentiler büyük. Emeklilikte yaşa takılanlarda son durum ne? Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan önemli bir açıklama geldi.

EYT son durum | EYT yasası çıkacak mı?

1 Ekim'de açılan TBMM'ye gözler çevrilmiş durumda. 24 Haziran seçimlerinde pek çok parti seçim programına EYT yasası eklemesi yaptı. Artık EYT mağdurları bu sorunun tamamen çözümünü bekliyor.

Henüz konu TBMM'ye gelmese de, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın önemli bir açıklama yaptı.

Dün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ertesinde basın mensuplarının sorularına yanıt veren Kalın, EYT'nin kabine gündeminde olmadığını, fakat yeni sistemde meclisin de bu konu ile ilgili bir yasa çıkarabileceğini belirtti. İşte Kalın'ın sözleri;

"Bu konu kabinenin gündeminde yok. Tabii ki Meclis ayağı ayrı bir konu. Yeni hükümet sisteminde Meclis kendi kanunlarını çıkartabilir. Bunun değerlendirmesi Mecliste yapılır ama hükümet nazarından baktığınız zaman konu bugün de geçtiğimiz toplantılarda da gündeme gelmedi. Bu konuda herhangi bir değişiklik söz konusu değil." 

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.