Emeklilikte yaşa takılanlarda son durum ne? EYT'lilerin gözü mecliste

Emeklilikte yaşa takılanlarda son durum ne? EYT'lilerin gözü mecliste

TBMM bugün itibari ile açılıyor. Yeni yıl ile birlikte pek çok gündem maddesi de mecliste olacak. Emeklilikte Yaşa Takılanlar meclisten ümitli. EYT'de son durum merak ediliyor.

Prim gün sayısını doldurduğu halde yaş nedeniyle emekli olamayan milyonlarca kişi uzun zamandır mağduriyetlerin giderilmesini bekliyor. Emeklilikte yaşa takılanlar olarak adlandırılan bu insanların mağduriyeti devam ediyor. EYT mağdurları son durum için gözler mecliste. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yasa çıkacak mı? 

24 Haziran 2018 seçim maratonu içinde pek çok parti eytlilerin durumu için açıklama yapmış ve bu mağduriyelterin çözümüne dair sözler vermişti. 1 Ekim'de Meclis'in yeniden başlayacak olması ile birlikte eyt mağdurları da gözlerini siyasi partilere çevirdi.

Bu konuda son açıklama Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Mali Sekreteri Ömer Kurnaz'dan geldi. Kurnaz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada mağduriyetlere sebep olan yasayı eleştirdi. Bu konuda en çok 2000 yılında devreye giren işsizlik sigortası kanunu ile 2008'de çıkan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu konusunda eleştiriler yaptı ve bu yasalar nedeniyle yaş kademesinin yükseldiğine dikkat çekti.

Muhalefet partilerinin desteğine teşekkür eden Kurnaz, meclisin artık bu sorunu çözmesi gerektiğine inanıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.