Emeklilikte Yaşa Takılanlar son durum | EYT Son Dakika haberleri

Emeklilikte Yaşa Takılanlar son durum | EYT Son Dakika haberleri

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'da son durum ne? sorusu erken emeklilik yasası bekleyen pek çok kişinin dilinde. Referandum sonrası EYT Mağdurları son durum nedir? işte son açıklamalar

Emeklilikte Yaşa Takılanlar son dakika haberleri, emeklilik yaşı nedeniyle mağdur olan milyonlarca vatandaşın ilgisini çekmeye devam ediyor. EYT Mağdurları son durum son derece önemli. Pek çok kişi erken emeklilik yasası çıkmasını istiyor.

16 Nisan 2017'de yapılan Anayasa Değişikliği Referandumu sonrası, pek çok farklı grubun olduğu gibi, EYT Mağdurları'nın da beklentisi arttı. Emeklilikte Yaşa takılan pek çok kişi, yetkililerin artık bu sorunu çözmesini istiyor.

Fakat Referandumun üzerinden geçen 2.Haftanın sonunda da henüz EYT Mağdurları için atılmış bir adım veya yetkililerden bu yönde gelen bir açıklama bulunmuyor.

Erken Emeklilik konusunda konuşma yapan son kişi ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu oldu. Emeklilik yaşının Türkiye'de bir hayli erken olduğunu savunan Müezzinoğlu, konu ile ilgili;

"Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın sabırla o yaşını tamamlamalarını öneriyoruz ve bunun dışında bir düzenleme yapamayacağımızı ifade ediyoruz." sözleri ile eyt mağdurlarının umutlarını boşa çıkardı.

EYT'liler ile ilgili tek yapabileceklerinin sağlık sigortası konusu olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, konu ile ilgili;

" Ama emeklilikle ilgili çalışma gününü doldurup da şu anda  çalışmayanlar sosyal güvenlik kapsamı dışında kalıyorlar ve sağlık hizmeti  alamıyorlar. Onlarla ilgili bu kanun tasarımızda, bu 53 liralık gelir testine  tabi olmadan GSS primini ödeyerek onlar da bu ara dönemde sağlık hizmeti  alabilecekler ama yaşlarını beklemekle ilgili şu anda bir düzenlememiz ve  çalışmamız söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili sadece 53 TL Karşılığında GSS'den yararlanma hakkı çıkmış durumda. Öyle görünüyor ki konu ile ilgili önümüzdeki günlerde de bir adım atılamayacak.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum