Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yasa ne zaman çıkacak? EYT son durum

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yasa ne zaman çıkacak? EYT son durum

Türkiye'de yüz binlerce kişi prim gününü doldurduğu halde yaş nedeniyle emekli olamıyor. EYTliler denen bu grup mağdur ediliyor. Bu nedenle pek çok kişi EYT yasası bekliyor. EYT'de son durum nedir? merak konusu.

1999 yılında çıkan yasa ile Türkiye'de emeklilik sistemi kökünden değişti. Yasanın çıkması ile birlikte emeklilik yaşı yükseldi. Bu nedenle yüz binlerce kişi prim gün sayısını ve ödemesini bitirdiği halde yaş haddinden dolayı emekli olamıyor. Bu kişilere Emeklilikte Yaşa Takılanlar ismi veriliyor. Pek çok kişi EYT son durum için arama yapıyor. EYT yasası çıkacak mı? EYT'de son gelişmeler haberimizde...

Türkiye'de şu an emeklilik yaşı erkeklerde 44 ila 60, kadınlarda ise 40 ila 58 olarak belirlenmiş durumda.

EYT SON AÇIKLAMALAR...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için son açıklama Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş, EYT konusunda kendisine yöneltilen bir soruya; 'O konu kapanmıştır. Çünkü Türkiye bugünkü ekonomik şartlar ile bu yükü taşıyacak durumda değil. Ayrıca genç yaşta emekliliği desteklemiyoruz' ifadelerini kullandı. Bu açıklama EYTlileri bir hayli üzdü.

EYT DERNEĞİ TOPLANTI YAPTI

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bu süreçte boş durmayarak Eskişehir'de toplandı ve durum değerlendirmesi yaptı. Dernek Başkanı Gönül Boran Özüpak, EYT mücadelesinde sonuç alana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Özüpak ayrıca EYT yüzünden özel sektörde iş bulmaya kalktıklarında 'yaşlısın' deyip kapıyı kapattıklarını ve devlete döndüklerinde emeklilik haklarının geçerli olmadığını söyledi.

EYT konusunda yeni açıklamalar geldiğinde sizlerle paylaşacağız.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.