Emeklilikte Yaşa Takılanlar için son durum ne? EYT Yasası çıkacak mı?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için son durum ne? EYT Yasası çıkacak mı?

2017 yılının son dönemlerine doğru ilerlerken, Emeklilikte Yaşa Takılan milyonlarca kişi EYT son dakika haberleri bekliyor. EYT Yasası için bekleyişte olanlar için açıklama var mı?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'da son durum ne? sorusu EYT Yasası için bekleyen milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda geçtiğimiz ay yaşanan görev değişimi EYT Mağdurları için de bir umut olmuş durumda. Peki EYT Yasası çıkacak mı?

Geçtiğimiz dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini yürüten Mehmet Müezzinoğlu, katıldığı bir programda EYT  konusunda olumsuz konuşmuş ve EYT'lilere sağlık güvencesinden başka bir şey gelmeyeceğini duyurmuştu. Ardından EYT'liler için Genel Sağlık Sigortası müjdesi gelmiş fakat Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda bir adım atılmamıştı.

Geçtiğimiz ay Bakanlık görev değişimi yaşadı. Yeni Bakan Jülide Sarıeroğlu tüm çalışanlar ve emekliler gibi EYT Mağdurlarının da beklentisini yükselmişti.

Konu ile ilgili yeni bakandan bir açıklama gelmese de, SGK Başkanı Mehmet Selim Dağlı konu ile ilgili sessizliği bozan isim oldu. Dağlı'nın açıklamaları ise EYT Mağdurlarının umudunu yeniden azalttı. Dağlı, emeklilik bekleyenlerin erken emekli olabilmesi için gerekenlerin bütçe tarafından karşılanamayacağını söyledi. Emeklilere yıllık 20 Milyar TL ödeme olduğunu söyleyen Dağlı, erken emeklilere bu aylıkların bağlanamayacağını belirtti.

EYT'lilerin gözü ise yeni bakan Sarıeroğlu'nda.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
12 Yorum