Emekliler ne kadar zam alacak? Ocak ayı emekli zammı ne kadar olacak?

Emekliler ne kadar zam alacak? Ocak ayı emekli zammı ne kadar olacak?

SSK, Bağ-kur ve memur emeklilerinin gözü Ocak ayına çevrilmiş durumda. Ocak ayında zamlı maaşlar almaya başlayacak. Yıl sonu yaklaştıkça 2019 emekli maaşı ne kadar olacak? sorusu da sıkça sorulur oldu. Emekliler ne kadar zam alacak?

Son dakika emekli maaşı zamları ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 2018 yılının son günleri yaklaştıkça milyonlarca emeklinin gözü 2019 emekli maaşları ne kadar olacak? sorusunda. Ocak ayı emekli zamları bu yıl sonu yaklaştıkça netleşmeye başlayacak. Memur emeklileri belirlenen toplu sözleşme kapsamında zam alacaklar fakat yıl sonu enflasyon rakamları da maaşlarına artış olarak yansıyacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gözü ise enflasyon rakamlarında olacak. Emekli maaş zammı konusunda ilk tahminler ve açıklamalar gelmeye başladı.

Emekli zamlarında esas belirleyici etken 2018 yılının ikinci yarısında gerçekleşecek enflasyon olacak. Enlafsyon artışı konusunda Merkez Bankası'nın tahmini de açıkladı. Emekli maaşlarına etki edecek enflasyon konusunda tahmin yüzde 24.22 olarak açıklandı.

OCAK AYI EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Merkez Bankası'nın enflasyon tahminini yüzde 24.22 olarak açıklaması emeklilerin gözünü maaş zammına çevirdi. Eğer tahmin tutarsa emekli maaşı zam oranı yüzde 13.78 olacak.

2018 itibari ile en düşük emekli maaşı 1533 TL olarak belirlenmiş durumda. Eğer artış 13.78 seviyesinde gerçekleşirse en düşük emekli maaşı 1745 TL olacak. Bağ-Kur tarım emeklisinin maaşı ise 1228 TL'ye çıkacak. 

Eğer 2000'den önce emekli olmuşsanız en düşük SSK emekli maaşı 1949 TL'ye, 2000'den sonra emekli olmuşsanız 1162 TL'ye çıkacak.

Kesin rakamlar 3 Ocak 2019'da belirli olacak. 

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.