Emekliler için büyük gün

Emekliler için büyük gün

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak yolunu açacak davada bugün karar bekleniyor. Yarın da tüm emeklilerin ve memurların Temmuz zamları belli oluyor.

Emekliler için büyük önem taşıyan kilit tarihlere gelindi. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanları ilgilendiren intibak davası bugün görülecek. Büyük ihtimalle karar çıkacak. Yarın da Temmuz zamları belli olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon zammının, memurların ve memur emeklilerinin enflasyon farkının ne kadar olacağı ortaya çıkacak.

OLUMLU RAPOR ÇIKTI

Türkiye Emekliler Derneği tarafından açılan intibak davasına bugün devam edilecek. Ankara 3'üncü İş Mahkemesi'nde görülen davada, büyük ihtimalle karar açıklanacak. Önceki duruşmada bilirkişi, mahkemeye, intibak talebini haklı bulan bir rapor sunmuştu. Bu raporun ardından mahkemeden emekliler lehine bir karar çıkacağı beklentisi arttı. Mahkemeden intibak kararı çıkması halinde, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan herkesi kapsaması için yasal düzenleme yapılması gerekecek. Yeni intibakın maaşlarda 50 ila 355 lira arasında artış sağlayacağı tahmin ediliyor.

ENFLASYON AÇIKLANIYOR

Emekliler için yarın da önemli bir gelişme yaşanacak. Türkiye İstatistik Kurumu, Haziran'la birlikte ilk 6 aylık enflasyon verilerini açıklayacak. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon zammı, memurların ve memur emeklilerinin enflasyon farkı belli olacak. Takvim'in haberine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu ay, ilk 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak. Ayrıca bu zammın ardından maaşı bin 100 liranın altında olanlara seyyanen zam da verilecek. Yarın açıklanacak enflasyon verileri memur emeklilerinin bu ay yapılacak yüzde 3'lük toplu sözleşme zammının üzerine ne kadar enflasyon farkı alacağını da gösterecek.

NE ÇIKAR?

İlk 5 aylık enflasyon yüzde 5.30 olmuştu. Haziran enflasyonu sabit kalırsa, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon zammı yüzde 5.30 olacak. Memurlar ve memur emeklileri de bu durumda, yüzde 3'lük toplu sözleşme zammının üstüne yüzde 2.23 enflasyon farkı alacak. Haziran enflasyonuna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı, memurlar ve memur emeklilerinin farkı artabilecek ya da azalabilecek.

yeni şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.