Emekli maaşları 2018 Ramazan Bayramı öncesinde yatacak mı?

Emekli maaşları 2018 Ramazan Bayramı öncesinde yatacak mı?

Emeklilerin Haziran maaşları Ramazan Bayramı öncesinde yatacak mı? sorusuna cevap veren Jülide Sarıeroğlu, iki müjdeyi emeklilerle paylaştı.

Emekli maaşları Ramazan Bayramı öncesinde yatacak mı? 2018 Haziran emekli maaşları ne zaman yatacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu müjdeyi verdi.

2018 Ramazan Bayramı, ülkemizde 15 Haziran 2018 tarihinde başlayacak. 16 ve 17 Haziran'da Ramazan Bayramı'nın ikinci ve üçüncü günü olarak idrak edilecek. 3 gün sürecek olan Bayram'ın arefesi ise 14 Haziran 2018 tarihi olacak.

Türkiye'de emekli maaşları ekseriyetle bu tarihlerden sonra yatıyor. Emekliler Mayıs ayı maaşlarını bu ayın sonlarına doğru aldı. Fakat Ramazan Bayramı, Haziran maaşlarından önce yatıyor.

Adana'da konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, emeklileri ilgilendiren iki önemli müjde verdi. Emekliler, Ramazan Bayramı öncesi maaş alacak mı? sorusu ve Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? sorusu yanıt buldu.

2018 Ramazan Bayramı öncesi emekli maaşı yatacak mı?

14 Haziran'da Ramazan Arefesi yaşanacak. Bayram aynı zamanda pek çok masrafı da beraberinde getiriyor. Pek çok farklı gelir grubunda olduğu gibi, emekliler de bayramdan önce kıyafet, tatlı, şeker gibi pek çok şey alacak ve misafir ağırlamaya hazır olacak.

Bu nedenle Emekliler, bayram öncesi ikramiye ve maaş bekliyordu. Beklentiler hükümet tarafından karşılandı. Sarıeroğlu'nun verdiği bilgilere göre emekli maaşları Ramazan Bayramı öncesinde yatacak. Emekli sandığından emekli olanlar 1 Haziran ila 5 Haziran arasında, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise 11-12-13 Haziran 2018'de emekli maaşlarını alacaklar.

Emeklinin Bayram ikramiyesi ise Bağ-Kur ve emekli sandığı için 7 Haziran'da, SSK için 8 Haziran'da yatacak.

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum