Emekli maaş farkları ne zaman ödenecek?

Emekli maaş farkları ne zaman ödenecek?

SSK ve Bağ-Kur'lular maaşlarını 17 Ocak'tan sonra çekmeye başladılar. Memur emeklileri ise 1-5 Ocak tarihlerinde maaşlarını almıştı. Emekliler maaş farklarını ne zaman alacaklar? Açıklandı.

3 milyondan fazla memur emeklisi maaş zamları dahil aylıklarını almaya başladı. Fakat maaşlarını 1-5 Ocak arasında alan emeklilerin maaş farkı ne zaman yatacak? merak konusu oldu. Son yapılan zamlar ile birlikte memur emeklileri yüzde 10.7, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 10.19 zam aldı. 

SSK'lılar bu ay maaşlarını 17 Ocak 2019 Perşembe gününden itibaren almaya başladılar. Zamlı ücretler ilk olarak SSK emeklilerine yansıdı. Bağ-Kur emeklileri ise maaşlarını 25 Ocak ile 28 Ocak 2019 tarihleri arasında alacaklar. Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını zamlı olarak alacaklar. Memur emeklileri ise maaş farkı bekliyor.

EMEKLİ MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Maaşlarını 1-5 Ocak 2019 tarihleri arasında alan emekliler zamlardan faydalanamadı. 3 milyon memur emeklisi bu zammı sonradan ekstra alacaklar.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın açıklamasına göre bu farklar 25 Ocak 2019 Cuma günü hesaplara yatmış olacak. En düşük memur emeklisinin alacağı fark tutarı 230 TL olacak. En yüksek memur emeklisi maaşında bu fark 885 TL olacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.