Elektrik kesintilerine WhatsApp'tan müdahale edecek

Elektrik kesintilerine WhatsApp'tan müdahale edecek

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), Esenyurt'a 2016 yılı içinde 31 adet elektrik tesis projesini kapsayan 9,5 milyon liralık yatırım yapmayı planladığını açıkladı.

Ayrıca BEDAŞ, muhtemel arızalara daha hızlı müdahale edebilmek için muhtarların da dahil olduğu WhatsApp grubu kurulduğuna dikkat çekti. 

BEDAŞ, ilçedeki elektrik dağıtım hizmetlerini iyileştirmek adına, 2016 yılı içerisinde 9,5 milyon lira tutarında 31 adet elektrik tesis projesi yürütmeyi planlıyor. Plan kapsamında 12 yeni trafo merkezi tesis edilirken beş adet mevcut trafonun gücü yükseltilecek, sekiz adet ekonomik ömrünü tamamlamış trafo merkezi de yenilenecek. 20 kilometre alçak gerilim ve 45 kilometre yüksek gerilim yer altı kablosunun tesis edileceği planda, 15 kilometre yeni aydınlatma hattı kurulacak, 290 adet de yeni aydınlatma direği tesis edilecek.

Esenyurt İlçesi’ndeki sorunları da masaya yatırmak üzere çeşitli heyetlerle görüşen BEDAŞ, 10 Şubat Çarşamba günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halkla İlişkiler Müdürlüğü Muhtarlar Şefliği’nin ev sahipliğinde Esenyurt muhtarları ile bir araya gelerek bölgeye ilişkin çözümleri konuştu.

2016 yılı içinde İstanbul’da her ilçe için ayrı ayrı organize edilmesi planlanan muhtarlar toplantısının ilk adımı, Esenyurt İlçesi ile atıldı. Mahalli sorunların konuşulduğu ve ortak çözümlerin arandığı toplantıda Esenyurt mahalle muhtarları yaşadıkları problemleri ve taleplerini dile getirdi. 

BEDAŞ yetkilileri, toplantıda ilçe hizmet sınırları içerisinde 2015 yılında yapılan yatırım, bakım ve onarım çalışmaları hakkında her mahalle için ayrı ayrı bilgi verdi. 2016 yılında gerçekleştirilecek büyük yatırım çalışmaları ile bölgede yaşanan birçok enerji sıkıntısının çözüleceği müjdesi de verildi.

Yerel yönetimlerle iletişime hız verdiklerini belirten BEDAŞ yetkilileri, olası arızalara daha hızlı müdahale için muhtarlar ile kurulan WhatsApp grubu ön planda olmak üzere, tüm iletişim kanallarını aktif şekilde kullandıklarını belirtti.

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.