El Karadaği: İslam ümmeti yanıyor

El Karadaği: İslam ümmeti yanıyor

Uluslararası Müslüman Alimler Derneği Türkiye’de kuruldu

Neslihan Önder'in haberi:

Türkiye'de İslam alemi için faaliyet gösterecek Uluslararası Müslüman Alimler Derneği (UMAD) kuruldu. UMAD'ın kamuyuna duyurulduğu toplantıya Dünya Müslüman Alimler Birliği Sekreteri Ali Muhiyiddin El Karadaği, Ömer Faruk Korkmaz, Ahmet Ağırakça ile dünyanın çeşitli yerlerinden gelen alimler katıldı.

İSLAM RUHU GÜÇLENECEK

Toplantıda Muhiyiddin El Karadaği, derneğin Müslümanları kucaklayacağını, onlarla dayanışma ve çalışma halinde olacağını söyledi. Derneğin Türkiye'de kurulmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Karadaği, “Bu dernek, İslam ümmetinin büyük meselelerinde, ümmetin alimlerinin gayret, düşünce ve çalışmalarını birleştirmek ve İslam ruhunu güçlendirmek için önemli bir dernek olacak” dedi.

ÜMMET ŞU ANDA YANIYOR

Konuşmasında İslam coğrafyasında yaşanan savaşlara da değinen Karadaği, “İslam ümmeti şu anda yanıyor. Hayatımda belki de en çok Suriye için ağladım. Bu zulümlere karşı durmak için faaliyet göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

KAMPLARA GİDECEĞİZ

Karadaği, Rusya'nın Suriye'de yaptıklarının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: “Suriye'de, bugüne kadar dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen bir zulüm işlenmektedir. Derneğimizin bu konuda çalışmalar yapmasını bekliyoruz. İnşallah dernekle, Suriye mücadelemizin ulema temsilcisi Usame Rıfai Hoca'mızla Suriyeli kardeşlerimizin yaşadıkları kampları ziyaret ederek onlara manevi moral vereceğiz.”

Filistin en önemli dava

Derneğin komitelerden oluştuğunu anlatan Karadaği, bu komitelerin, Alim Yetiştirme Komitesi, İslam'ı Tanıtma ve Davet Komitesi, Kudüs Komitesi, Fetva Komitesi, Aile Komitesi, Gençlik Komitesi, Medya Komitesi, Üyelik Komitesi, Eğitim ve Terbiye Komitesi ve İnsani Hizmetler Komitesi'nden oluştuğunu açıkladı. İsrail'in Filistin'deki zulümlerinin karşısında olduklarını anlatan Karadaği, “Mescid-i Aksa'da nöbet tutan arkadaşlarımıza yönelik destek çalışmaları yürütüyoruz” diye konuştu.

Yeni Şafak

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum