Eğitim Öğretime hazırlık ödeneği ne zaman verilecek?

Eğitim Öğretime hazırlık ödeneği ne zaman verilecek?

Yüzbinlerce öğretmenin ve eğitimcinin merakla beklediği dönem yaklaşıyor. Yeni Eğitim-Öğretim Yılının başlaması ile birlikte pek çok öğretmen ve okul yönetici 'eğitim öğretime hazırlık' ödeneği alacak.

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının başlamasına az bir süre kala, öğretmenleri ilgilendiren ödeme tarihi de yaklaşıyor. Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği ismi ile bilinen ücretlerin yatmasına az bir süre kaldı. Peki 2018 Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği ne zaman verilecek?

Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneği her yıl başında 657 sayılı devlet memuru kanununun 32. maddesine dahil olanlara ödeniyor. Her yıl artan bu mebla 2017 yılında memur sendikaları ile hükümet arasında imzalanan sözleşme ile 2018 yılı için de belirlendi.

Kimler Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği alabilir?

Eğitim ve Öğretim Hizmetleri sınıfındaki kadrolara dahil olup fiilen çalışan tüm öğretmenlere  (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) bu ücret ödenir. Sadece eğitim-öğretim hizmetleri sınıfında çalışan memur ve hizmetli gibi kadrolar bu ücreti alamaz.

2018 Eğitim Öğretime Hazırlık ödeneği ne kadar?

Geçtiğimiz yıl imzalanan 4. toplu sözleşme gereğinde 2018 yılında Eğitim Öğretime Hazırlık ödeneği;

brüt: 1.130 TL, net: 1.121 TL olarak gerçekleşti. Yani bu yılın başında öğretmenlerin eline 1.121 TL geçecek.

Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği ne zaman yatacak?

Yüzbinlerce öğretmenin alacağı eğitim öğretime hazırlık ödeneği her yıl olduğu gibi 2018 yılında da Eylül ayında verilecek. Ödemelerin ayın 15'inde maaş ile birlikte verilmesi bekleniyor. Fakat bir süre gecikme de yaşanabilir. Net tarih açıklandığında sizleri bilgilendireceğiz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.