Eczacıbaşı, Rusya'da üretime başladı

Eczacıbaşı, Rusya'da üretime başladı

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun, 37 milyon euroluk yatırımla Rusya’nın Serpukhov Bölgesi’nde kurduğu karo seramik fabrikası üretime başladı.

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun, 37 milyon euroluk yatırımla Rusya’nın Serpukhov Bölgesi’nde kurulan karo seramik fabrikası üretime başladı. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen fabrikanın açılış törenine, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin, Serpukhov Valisi Alexander Shestun’un yanı sıra, Rusya'da bulunan Türk müteahhitlik firmalarının üst düzey yöneticileri, mimarlar ve bayiler katıldı.

Fabrikanın açılışında konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, karo alanında dünyanın en zengin ürün yelpazelerinden birine sahip olan grubun, VitrA, Villeroy&Boch ve Engers Keramik markalarıyla Almanya’da lider üretici konumunda olduğunu ifade etti. Eczacıbaşı, karo seramik grubunun bu marka portföyü ile Avrupa ve Rusya’da lider olmayı, profesyoneller arasında tercih edilen ilk üç kuruluş arasına girmeyi hedeflediğini belirtti.

-"RUSYA'DAKİ 100 MİLYAR EUROLUK İNŞAAT PAZARINDAN PAY ALMAYI AMAÇLIYORUZ"-

Eczacıbaşı, grubun bu hedefe ulaşmasında, stratejik bir pazar olarak konumlandırdıkları Rusya’da yaptıkları yatırımların çok önemli olduğu kanısında olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Markalarımızla, Rusya’nın en çok tercih edilen porselen ve seramik kaplama Grubu haline gelmesini ve ülkenin yaklaşık 100 milyar euro büyüklüğündeki inşaat pazarından pay almayı amaçlıyoruz. Bu sebeple üretim yatırımlarımızın yanı sıra, Rusya’daki satış ağımızı da genişletiyoruz. Moskova, Kazan ve Serpukhov’un ardından Yekaterinburg’daki mağazamızı hizmete açtık” dedi.

Moskova Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin ise açılış töreninde yaptığı konuşmada, Rusya’daki Türk yatırımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için, bu tür yatırımlara her zaman ihtiyaç duyuyoruz. Vitra’nın Rusya pazarında sağlayacağı başarıyla, bu ilişkiler daha da büyüyerek devam edecektir" ifadelerini kullandı. Serpukhov Valisi Alexander Shestun ise konuşmasında, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun bölgelerinde yaptığı yatırımlardan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, bu yatırımın, bölgesel kalkınmaya da önemli katkısı olduğunu dile getirdi.

-FABRİKADA 200 KİŞİ ÇALIŞIYOR-

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'ndan verilen bilgilere göre, Grup, Rusya pazarına yönelik yatırımlarına bir yenisini ekleyerek, karo seramik fabrikasını devreye aldı. 25 bin metrekarelik alanda hizmet veren ve 37 milyon euroluk yatırımla gerçekleştirilen fabrika, gerek altyapı gerekse konumuyla Rusya’nın cazip bir bölgesi olan Serpukhov’da yer alıyor. Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun 3.2 milyon metrekare üretim kapasitesine sahip fabrikasında, seramik ve porselen karoların yanı sıra, yüzme havuzları için karo ve aksesuarları içeren yaklaşık 4 bin çeşit ürünün imalatı gerçekleştiriliyor. Profesyonel kullanıcılar ve tüketiciler için porselen karo üretimi yapan fabrika, 200 kişiye istihdam sağlıyor.
ANKA