E-ihracatta mobil dönem

E-ihracatta mobil dönem

2014'te dünyada e-ticaret yüzde 68’lik artışla 1 milyar işlem adedine ulaştı. ABD vatandaşlarının yüzde 36’sı sınır ötesi alışverişlerini mobil üzerinden gerçekleştirdi.

PayPal araştırma şirketi Ipsos ile birlikte, Türkiye dahil 29 pazarda 23 bin tüketiciyi kapsayan Sınır Ötesi Alışverişte Tüketici Alışkanlıkları çalışmasına imza attı. Sınır Ötesi Alışverişte Tüketici Alışkanlıkları araştırması, e-ihracatta mobilin ağırlığından farklı ülkelerdeki tüketicilerin yurt dışından satın almayı tercih ettikleri ürünlere, sınır ötesi ticaretin önündeki en önemli engellerden Türkiye'deki girişimciler açısından en büyük potansiyeli taşıyan pazarlarla ilgili önemli bilgiler içeriyor.

E-TİCARETTE EN ÇOK TERCİH EDİLEN ABD
PayPal Orta & Batı Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Genel Müdürü Sarah Clark, “Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyadaki gelişmekte olan pazarlar, e-ticaret alanında ciddi bir büyüme kaydediyor" dedi. 2018'de yurtdışındaki web sitelerinden yapılan alışveriş hacmi 130 milyona ulaşacak. Dünya e-ticaret sektörü, global olarak bakıldığında 2 trilyon dolar civarında; bunun 200 milyar doları sınır ötesi alışverişten geliyor. 2018 yılında ise bu rakamın 300 milyar doları aşacağı öngörülüyor. Sınır ötesi alışverişte en çok harcayanlar: ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika. Dünya genelinde sınır ötesi alışverişçilerin en çok tercih ettikleri beş ülke ise ABD, Çin, İngiltere, Almanya ve Japonya olarak sıralanıyor.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.