e-Devlet soy bilgisi nasıl öğrenilir? Soy raporu alma

e-Devlet soy bilgisi nasıl öğrenilir? Soy raporu alma

e-Devlet bünyesinde yeni başlayan bir hizmet ile artık soy ağacınızının 1800'lere kadar inen kısmını öğrenebileceksiniz. Peki e-Devlet Soy raporu nasıl alınır?

E-Devlet uzun zamandır devlet kapısında beklenmeden devlette yapabileceğiniz işlemleri online olarak yapabildiğiniz bir platform olarak karşımıza çıkıyor. E-Devlet Soy Raporu ise bugün itibari ile vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında geliyor. E-Devlet giriş ile birlikte artık alt üst soy raporu alınabilecek.

Peki E-Devlet soy ağacı nasıl öğrenilir?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde verilen soy raporu hizmeti, sadece sisteme giren kişinin kendisine ait bir soy raporunu almasını sağlıyor. Bu da sizin 1800'lere kadar olan soy ağacınızı takip etmenize olanak sağlıyor.

E-Devlet soy raporu için öncelikle bir e-devlet şifresine sahip olmanız gerekli. Eğer yok ise en yakın PTT şubesine kimlik kartınız ile başvurmanız halinde belirli ücret karşılığı e devlet şifresi alabilirsiniz.

E-Devlet şifresi sahibi iseniz;

https://www.turkiye.gov.tr/nvi-alt-ust-soy-bilgisi-sorgulama adresine gidip T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile bilgilenebilirsiniz.

Sistem zaman zaman yoğunluk nedeniyle çökebiliyor. Fakat bu sistem kısa süreli değil, devamlı hizmet verecek. Gelen bilgilere göre 1 saat içinde 33 bin kişi soy raporunu edinmiş durumda.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.