E-Devlet şifresi nasıl yenilenir? E-Devlet şifremi unuttum

E-Devlet şifresi nasıl yenilenir? E-Devlet şifremi unuttum

e-Devlet hizmeti, kurulduğu günden beri vatandaşların önemli kamu hizmetlerine kolaylıkla erişim sağladığı bir portal olma görevini görüyor. Milyonlarca vatandaşın devlet hizmetlerine eriştiği e-devlet şifresi nasıl yenilenir? E-Devlet Şifremi unuttum...

e-Devlet, kurulduğu yıldan beri vatandaşların kamu hizmetlerine hızlıca erişimi ile onlarca farklı işlemde zamandan ve emekten tasarruf sağlaması ile vatandaşların baş ucu kılavuzlarından biri haline gelmiş durumda. Günlük milyonlarca vatandaşın devlet dairelerinde yapacağı işlemleri kolaylıkla halledebildiği e-devlet sistemi, ayrıca pek çok bilgiye de erişim sağlıyor.

e-Devlet şifremi unuttum, pek çok vatandaşın e-devlet portalına erişiminde yaşadığı sorunların başında geliyor. e-Devlet şifresini unutan vatandaşlar, e-devlet şifresi nasıl yenilenir? e-devlet şifresi nasıl tekrar alınır? gibi soruların yanıtlarını arıyor.

e-Devlet şifresi için öncelikle e-devlet girişi sağlamalısınız;

E-Devlet GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

E-Devlet Girişi için ne yapmalı?

Eğer halihazırda bir e-devlet şifresine sahip iseniz, sadece yukardaki linke tıklayarak, T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile giriş sağlamanız yeterlidir.

Fakat e-devlet şifresi almamış iseniz, size en yakın PTT Şubesine Kimlik kartınız ile giderek şifre talep etmeniz gerekmektedir. 15 yaşını doldurmuş tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları e-devlet şifresi alabilir. Şifre için PTT'ye ödemeniz gereken ücret ise 2 TL.

E-Devlet Şifremi unuttum? E-Devlet şifresi nasıl yenilenir?

E-Devlet şifremi unuttum diyorsanız, karşınıza iki yol çıkmaktadır.

Eğer daha önce şifrenizi almış ve değiştirmişseniz, ayrıca şifre unutma durumlarında şifre yenileme işlemleri için sistemin talep ettiği telefon numaranızı vermişseniz, e-devlet sistemine giriş sağladıktan sonra, şifremi unuttum sekmesine tıklamanız gereklidir.

Bu aşamada sizden nüfus bilgileriniz istenecektir. Ardından vermiş olduğunuz telefon numarasına yeni şifreniz mesaj olarak gelecektir.

Eğer daha önce şifre almış iseniz, fakat şifremi unuttum için telefon numarası vermemişseniz, yine en yakın PTT Şubesine giderek şifrenizi unuttuğunuzu beyan etmeniz gereklidir. Aynı şekilde PTT sizden sadece kimlik kartınızı isteyecektır ve yeni şifrenizin bulunduğu zarfı verecektir. PTT üzerinden e-devlet şifre yenileme işlemi ise sadece 4 TL olacaktır.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.