E-Devlet Şifresi nasıl alınır? 2018 E-Devlet Giriş İşlemleri

E-Devlet Şifresi nasıl alınır? 2018 E-Devlet Giriş İşlemleri

2018 yılının Ağustos ayı itibari ile E-Devlet şifresi olmayanları e-devlet şifresi nasıl alınır? telaşı sarmış durumda. E devlet şifre işlemleri ve E-devlet şifresi için kaç lira ödenecek? haberimizde

E-Devlet Şifresi nasıl alınır? sorusu henüz e-devlet sistemine kayıtlı olmayanların merak konusu. E-Devlet Şifresi ödemek için ücret de ödemek gerekiyor. Bu nedenle E-Devlet Şifre Ücreti de ayrı bir merak konusu.

E-Devlet Şifresi nasıl alınır?

www.turkiye.gov.tr kurulduğu günden bu güne vatandaşların devlet imkanlarına ve hizmetlerine online erişimini sağlıyor. E-Devlet sistemi sayesinde devlet kurumlarında sıra beklemeden işlemler hallediliyor. Ayrıca devlet işlemleri sorgulama da e-devlet ile sağlanıyor.

Üniversite kayıt e-devlet üzerinden son yıllarda en çok kullanılan sistemlerden biri. E-Devlet Üniversite Kayıt için öncelikle size özel verilecek e-devlet şifrenizin olması lazım. E-Devlet şifreniz varsa, t.c. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz.

Fakat henüz e-Devlet Şifresi sahibi değilseniz, herhangi bir PTT Şubesine giderek, kimliğinizi vermeniz ve gereken ücreti ödemeniz ile size bir zarf içinde size özel e-devlet şifresi verilecektir.

E-Devlet Şifre Ücreti ne kadar?

E-Devlet şifresini PTT'den talep ettiğiniz sırada, kurum sizden şifre karşılığı 2 TL bir ücret talep edecektir. 2 TL Ücret karşılığında devletin tüm imkanları online olarak hizmetinizde olacaktır.

E-Devlet Şifresi sahibi iseniz, fakat unuttuysanız, iki ayrı seçenek var. Birincisi yine PTT'ye giderek 2 TL karşılığında yeni bir şifre alabilirsiniz. Fakat sisteme daha önce şifre değişikliği için bir Telefon Numarası verdiyseniz, cep telefonunuza yeni bir şifre gelmesi talebinde bulunabilirsiniz.

E-Devlet GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.