e-Devlet giriş nasıl yapılır? e-Devlet şifremi unuttum işlemleri

e-Devlet giriş nasıl yapılır? e-Devlet şifremi unuttum işlemleri

Türkiye'nin online devlet işlemleri portalı e-Devlet her gün güncellenen ve yeni hizmetler eklenen bir platform. www.turkiye.gov.tr adresi ile vatandaşlar devlet kapısındaki işlemlerini kolayca halledebiliyor. Fakat e-Devlet şifresi bu iş için zorunlu.

2006 yılında kurulan e-Devlet 12 yıldır sürekli güncellenip yeni hizmetler ile vatandaşın karşısına çıkıyor. Her geçen gün etkinliğini arttıran e-Devlet, tüm kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim sağlamayı amaçlayarak kurulmuştur. e-Devlet girişi ile bir anda pek çok devlet dairesi işlemleri yapılabiliyor. Bazen e-Devlet şifremi unuttum diyenler için de çözüm var.

e-Devlet içinde 1700'den fazla hizmet barındırıyor. 30 milyondan fazla kullanıcı tüm devlet kapısı işlemlerini e-Devlet üzerinden kolayca halledebiliyor. 7 gün 24 saat işlem yapılabilen e-Devlet sayesinde kamu dairelerindeki uzun kuyruklar ve uzun bekleyiş sona erdi.

e-Devlet giriş için öncelikle bir e-Devlet şifresi edinmeniz gerekiyor. e-Devlet şifresi için herhangi bir PTT şubesine kimlik kartınız ile giderek ücreti mukabilinde başvuru yapmanız lazım. Size içinde size özel e-Devlet şifrenizin olacağı bir zarf veriliyor. Zarfın içindeki şifre ve T.C. Kimlik Numaranız ile e-Devlet girişi sağlayabilirsiniz.

E-DEVLET SİSTEMİNE GİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

e-Devlet şifremi unuttum

Kimi zaman e-Devlet şifresi olanlar da bu şifreyi hafızalarında tutmakta zorlanabiliyor. Fakat bu durumun da iki çözümü var.

Eğer daha önce ayarlar üzerinden şifrenizi kaybetmeniz durumunda yenileme yapabileceğiniz bir telefon numarası bıraktıysanız şifre sekmesinin altındaki 'şifremi unuttum' kısmına girip, 

 Şifremi Hatırlamıyorum
 Hesabıma Bir Başkasının Eriştiğini Düşünüyorum
 Şifremi Bilmeme Rağmen Oturum Açamıyorum
 SMS ile Şifremi Yenileyemiyorum

seçeneklerinden size uyanı seçtikten sonra önünüze gelecek ekrandan kimlik bilgilerinizi doğru bir şekilde girerseniz yeni şifreniz telefonunuza gelecektir.

Fakat bu işlemi yapmadıysanız yine en yakın PTT şubesine kimlik kartınız ile yeni bir şifre için başvurabilirsiniz.

PTT'den ilk kez şifre alacaklar 2 TL, şifresini unutanlar 4 TL ödemek zorundadır.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.