Dünya Tasarım Ödülleri Sıralaması’nda Türkiye ilk 10’a girdi

Dünya Tasarım Ödülleri Sıralaması’nda Türkiye ilk 10’a girdi

Dünya Tasarım Sıralaması (WDR) uluslararası jürili tasarım yarışmalarında kazanılan ödülleri baz alarak hazırladığı 2919 listesini yayımladı

Listede 2019’un en çok ödül kazanan tasarımcılarına sahip 106 ülkeye yer verildi. Türkiye’nin 7. sıraya yerleştiği listenin bir numarasında Çin yer aldı. Çin’i sırasıyla ABD, Japonya, İtalya, İngiltere ve Hong Kong izledi. İlk 10’a girmeyi başaran Tayvan, Almanya ve Avustralya ise Türkiye’nin gerisinde kaldı.

Bu seneki sıralamada 6 yeni ülke de yer aldı: Makedonya, Maldivler, Laos, Estvatini, Kenya ve Ermenistan. İlk 10’da ise kayda değer bir değişim olmadı. Yalnızca bu yıl Çin, ABD’nin önüne geçerek birinci sıraya yerleşti.

A' Design Award and Competition sponsorluğunda yapılan sıralamada, Türkiye’nin 14 Platin, 78 Altın, 124 Gümüş, 128 Bronz ve 146 Demir ödül kazandığı ve toplam bin 646 puan topladığı belirtildi.

WDR ayrıca, ülkelerin en iyi tasarımcılarının yer aldığı listeler de hazırladı. Buna göre ülkemizden en çok ödül kazanan tasarımcı Hakan Gürsu oldu. Gürsu’yu Vestel ID Team, Bien Seramik Design Team, Sarp Yachts, Anadolu Isuzu Design Team, E.C.A. Design Team gibi firmalar izledi.

ODTÜ Endüstriyel Tasarım’da öğretim üyesi Gürsu, dünya çapında en çok ödül alan tasarımcılar sıralamasındaysa 4. oldu. 14 yıl içinde 205'in üzerinde ödül kazanan Gürsu, dünyanın prestijli tasarım yarışmalarında yer almış ve Türkiye'yi tasarım alanında ikinci sıraya kadar taşımayı başarmıştı.

Gürsu'nun ödüllü projelerinden biri de Delphi deniz taksisi olmuştu. Kıyı kentlerindeki feribotlardan ilham alan tasarım, kendi alanında birincilik kazanmıştı.

A'Design Award and Competition nedir?

A 'Design Award, dünya çapından tasarım çalışmalarını öne çıkaran ve beğenilen tasarımları ödüllendirerek tanıtımlarını yapan bir organizasyon. Niahi amacının tasarımlar aracılığıyla toplumu iyileştirmeyi amaçladığını belirten A 'Design Award, İtalya'da her yıl Tasarım Ödülü veriyor.

The Independentturkish

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.