Dünya tarihinde ilk defa yaşlı nüfus genç nüfusu geçecek

Dünya tarihinde ilk defa yaşlı nüfus genç nüfusu geçecek

Türkiye Güney Kore'den sonra dünyanın en hızlı yaşlanan ikinci ülkesi konumunda

Hayat Boyu Hayat Dolu Derneği Kurucu Başkanı Çağla Aktaş Aytöre, 2050’de dünya çapında yaklaşık 2 milyar insanın 65 yaş üzerinde olacağını belirtti.

Demans hastalığı ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Almanya’da geliştirilen ‘Demans Simülatörü’, Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen bir etkinlikte Türk öğrencilerin deneyimine sunuldu. Öğrenciler, simülasyon aracılığıyla demans hastalarının günlük yaşam aktivitelerini yaparken neler yaşadıklarını ve nasıl hissettiklerini anlama fırsatı yakaladı.

“TÜRKİYE'DE ÇOK HIZLI YAŞLANAN BİR SÜRECE GİRDİ”

18-24 Mart Yaşlılara Saygı haftası öncesi Bahçeşehir Üniversitesi ve Hayat Boyu Hayat Dolu Derneği tarafından üniversite öğrencilerine gerçekleştirilen etkinlik öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

“Dünyanın saçları ağarmaya başladı” diyen Çağla Aktaş Aytöre, “Artık iyice yaşlanan bir dünyaya doğru gidiyoruz. Hatta öyle bir dünyadayız ki ilk defa dünya tarihinde yaşlı nüfus genç nüfusu geçecek. 2050'ye yaklaştığımızda dünya çapında yaklaşık 2 milyar insan 65 yaş üzerinde olacak. Dolayısıyla çok yaşlı bir dünya bizi bekliyor. Aynı şekilde Türkiye'de çok hızlı yaşlanan bir sürece girdi. Demografik süreci çok hızlı yaşayan ülkeler arasındayız. Avrupa çoktan yaşlı ülkeler sınıfına girdi. Biz genç bir nüfusa sahibiz ama hala yaşlanan nüfusumuz gittikçe çoğalıyor. 2018 verilerine göre Türkiye'de 65 yaş üstü nüfus oranı yüzde 8.8 olarak biliniyor. Biz bu orana 2020'lerde ulaşmayı düşünüyorduk. Fakat veriler bunun aksini gösterdi. Beklediğimizden çok daha hızlı yaşlanma sürecine girmiş olduk. Türkiye Güney Kore'den sonra dünyanın en hızlı yaşlanan ikinci ülkesi konumunda” diye konuştu.

dha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum