Doların sahtesi, altının imitasyonu revaçta!

Doların sahtesi, altının imitasyonu revaçta!

Dolardaki ve altın fiyatlarındaki yükseliş sahte dolar ve imitasyon takı alımını patlattı. 100 adet 1 dolar 3 liraya satılırken, imitasyon bileziklerin fiyatı ise 20 liradan başlıyor.

Dolardaki ve altın fiyatlarındaki yükseliş vatandaşı sahte dolar ve imitasyon takı alımına itiyor. 100 tane sahte 1 dolar 3 liradan satılırken, altın kaplama bilezik fiyatları ise 20 liradan başlıyor.

Doların 2.70 sınırına dayanması, gram altının ise 100 lirayı aşması düğün sezonunda vatandaşı imitasyon ve sahte ürüne itti. Düğünlerde gelin ve damatların üzerine para atmak isteyenlerin ilgi gösterdiği '1 dolar'lık banknotların yerini artık sahteleri aldı.
Düğün alışverişi yapılan bölgelerde, düğün salonu çevrelerinde ve internette düğün ve eğlencelerde kullanılmak üzere üretilen sahte 1 dolarların 100 tanesi 3 liraya satılırken, aynı adette 50 dolarlar ise 10 liraya satılıyor.

TALEP YÜZDE 50 ARTTI
Tahtakale esnaflarından Ercan Bulat, bu yıl düğün sezonunun açılmasıyla birlikte geçen yıla kıyasla eğlence dolarına olan talebin yüzde 50 arttığını söyledi.

SAHTE TL'LER REVAÇTA
Doların zengin işi olarak görünmesi üzerine bu yıl TL üretiminin de yapıldığını aktaran Bulat, özellikle 20 ve 50 TL’lere yoğun ilgi olduğunu söyledi.
Öte yandan artık aileler ise gerçeğinden ayırt edilemeyen imitasyonlardan alarak geline takılıyor. 

İMİTASYON TAKIYA YOĞUN İLGİ
Düğünlerin yanı sıra kadınlar da imitasyon altınlara yoğun ilgi gösteriyor. Altın kaplama bileziklerin fiyatları da 20 liradan başlayıp 70 liraya kadar çıkıyor. İmitasyon altın takı setlerinin fiyatı ise 300 liraya kadar ulaşıyor.

Ayşe Ekin Gündüz / Uzmanpara

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.