Doğum yardımına hızlı başvuru

Doğum yardımına hızlı başvuru

Doğum yardımı başvurusu kaymakamlıklara da yapılacak. İlk çocuğa 300, ikize 700 lira verilecek. Dilekçe yetecek

Çocuğu olan ailelere doğum yardımı uygulaması 15 Mayıs'ta başlarken; sistemin hızlı yürümesi için de düğmeye basıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bir genelge yayımlayarak, başvuru adreslerini artırdı. Başvurular Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri ile Sosyal Hizmet Merkezleri'nin yanı sıra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na da yapılabilecek.

Bu vakıflar, doğum yardımı için başvuruda bulunan vatandaşın başvuru dilekçesini eksiksiz ve doğru doldurulduğunu kontrol ederek, yeni doğan çocuğa ait nüfus cüzdanı örneğini bulundukları il müdürlüğüne aynı gün içinde ivedilikle gönderecek. Genelgede, başvuru dilekçelerinin alınması sırasında dikkat edilecek hususlara da yer verildi. Buna göre, doğum yardımı 15 Mayıs 2015 ve sonrasında gerçekleşen canlı doğumlar için verilecek. Ancak ödeme miktarına esas çocuk sırasının tespitinde 15 Mayıs 2015'ten önce doğmuş çocuklar sayılacak.

İKİZ ÇOCUĞA 700 LİRA
Yeni yasaya göre, 15 Mayıs 2015'ten itibaren canlı doğan her çocuk için doğum yardımı olacak. İlk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise 600 lira doğum yardımı yapılacak. İkiz ya da üçüz doğumlarda yine çocuk sayısına bakılacak. İkiz çocukta 300+400 olarak 700 lira, üçüz çocuklarda ise 300+400+600 olmak üzere bin 300 lira ödenecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.