Diyet içecekler göbek yağlanmasını artırıyor

Diyet içecekler göbek yağlanmasını artırıyor

Amerika'da yapılan bir araştırma diyet içecek kullananların kullanmayanlara göre 3 kat daha fazla bel genişliğine sahip olduğunu gösterdi.

Amerika’da yapılan bir araştırma, 65 yaş ve üzeri insanların daha sık obezite olmasının diyet içecek alımıyla doğru orantılı olduğunu tespit etti. Araştırma, diyet içecek kullananların, kullanmayanlara göre 3 kat daha fazla bel genişliğine sahip olduğunu gösterdi.

Amerikan Geriatri Derneği Dergisi’nde yayınlanan araştırma, obeziteye yakalanma oranı yüksek olan yaşlılar üzerinde gerçekleştirildi. Günümüzde bireyler diyet yapmak için doğal şeker yerine bilinçsiz şekilde tatlandırıcılara (aspartam, sakarin, sükraloz gibi) yönlendiriliyorlar. Ancak Amerika’daki bir araştırma yapay tatlandırıcıların tam tersi sonuçlar doğurduğunu ortaya koydu. Diyet içeceklerdeki tatlandırıcıların obeziteyi daha da artırdığı tespit edildi.

Bel genişliği 3 kat fazla
65 yaş ve üzeri 749 birey üzerinde yapılan 9,4 yıl takip çalışmada günlük olarak diyet içecek tüketenlerde gözlem süresince bel çevresinde 8.03 cm’lik bir artış olduğu belirlenirken; bu artışın hiç içmeyenlerde 2,03 cm, ara sıra içenlerde ise 4,65 cm olduğu görüldü.

kadınvekadın

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.