​Diyarbakır'da hafızlık eğitimini tamamlayan 118 öğrenci icazet aldı

​Diyarbakır'da hafızlık eğitimini tamamlayan 118 öğrenci icazet aldı

​Diyarbakır İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında eğitim gören 118 hafız icazet merasimi düzenlendi.

Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Caminde düzenlen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda yapılan konuşmalarda, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin ve hayata geçirmenin önemine değinildi.

Programa katılan Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Diyarbakır'ın sahabeler tarafından fethedildiğinden buyana ezanın hiç susmadığını belirterek, İslam'ın 5'inci Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen Ulu Cami'de böyle bir törenin düzenlemesinin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Kur'an'ın önemine dikkat çeken çiftçi, "Yıllardır etrafımızda, beldemizde, şehrimizde, sokaklarımızda kan ve gözyaşı hüküm sürüyor. Etrafımızdaki bu sıkıntının temelinde, aslında bugün burada olmamızın amacı olan Kur'an ve Efendimizin sünnetini bizim elimizden almasıdır. Biliyorlar ki Kur'an ve Efendimizin sünneti bu toplumda hüküm sürdükçe, bu toplum, bu millet yenilmez. Dolayısıyla onu yok etmek, bu toplumun sinesinden çıkarmak için büyük gayretler gösterildi. Bu şehrin sokaklarında, yıllarca ezanların yerine bomba, Molotof, kavga gürültü sesleri duyuldu. Şükürler olsun ki bugün sahabetlerin fethettiği, Mekke ve Medine'den sonra en çok sahabenin metfun olduğu Diyarbakır'da huzur hakimdir." dedi.

Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, icazet merasimiyle ilgili İLKHA'ya değerlendirmelerde bulundu.

Karabayır, "Diyarbakırlılar olarak bugün çok mutluyuz. Allah Peygamberler ve sahabeler diyarına bugün 118 hafızımızı nasip eyledi. Onların icazet törenlerini yaptık. Allah bu hafızları onları yetiştiren annelerine, babalarına ve hocalarına uzun uzun ömürler eylesin. " dedi.

"Çocuklarımız Kur'an-ı Kerimin hafızı olsunlar ki ümmeti Muhammed'e hizmet etsinler"

"Bizlere de Kur'an-ı Kerime hizmet etmeyi, Kur'an ahlakıyla ahlaklanmayı ve bu vesileyle gençlik yetiştirmeyi nasip eylesin."  diyen Karabayır, "Hem müftülük hem de halk olarak çok mutluyuz. Allah bu mutluluğumuzu daim eylesin. Çocuklarını gönderen annelere, babalara teşekkür ediyorum. Diğer ailelere örnek olmasını temenni ediyorum. Bütün çocuklarımız Kur'an-ı Kerim'in hafızı olsunlar ki milletimize, ümmeti Muhammed'e ve ülkemize hizmet etsinler." ifadelerini kullandı.  

Tören seslendirilen ilahilerin ardından hafız olan 118 öğrenciye protokol üyeleri tarafından belgeleri ve hediyeleri taktim edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum