Diyarbakır’da Bediüzzaman ve Risale-i Nur sergisi açıldı

Diyarbakır’da Bediüzzaman ve Risale-i Nur sergisi açıldı

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin davetiyle Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonunda Üstada Saygı adıyla Bediüzzaman Anma Etkinliği düzenledi.

Etkinlik kapsamında Risale-i Nur’un Doğuş ve Neşir yılları sergisi açıldı.

Sergi, Risale-i Nur Külliyatı Müellifi Bediüzzaman Said Nursî ile yakın talebelerinin hayatından önemli bir kesiti mercek altına alıyor ve o günlerden kalma belge ve hatıraları günümüze taşıyor.

23 Mart-26 Mart 2021 tarihleri arasında Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür Merkezi sergi salonlarında açık olan sergi, Bediüzzaman hazretlerinin doğumundan, Risale-i Nur Külliyatının ilk telif yıllarından Bediüzzaman’ın vefatına kadar uzanan 1878-1960 yılları arasındaki hayatını kapsıyor.

Bu dönem içine Bediüzzaman’ın İlk Hayatı, Barla yılları, Eskişehir hapsi, Kastamonu sürgünü, Denizli ve Afyon hapisleri ile Emirdağ hayatı ve İstanbul seyahatleri giriyor.

Daha önce yurt içi ve yurt dışında 40’a yakın yerde düzenlenen ve yoğun ilgiyle karşılanan sergide, adı geçen dönemlere ait önemli belge ve hatıralar Diyarbakır halkının ziyaretine sunuldu.

Açılışına geniş halk kitlelerinin katıldığı sergi 26 Mart cuma günü saat 17.00’a kadar Diyarbakır halkının ziyaretine açık olacak.

s6-001.jpgs1-003.jpgs4-002.jpgs2-003.jpg

s3-003.jpgs5-002.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum