Diyanet'in Ramazanla ilgili sorulara cevabı burada

Diyanet'in Ramazanla ilgili sorulara cevabı burada

Din İşleri Yüksek Kurulu, Ramazan ayı hakkında bilinmesi gereken her şeyi artık sosyal medya hesaplarından internet kullanıcılarına aktaracak.

Din İşleri Yüksek Kurulunun ramazan ayı hakkındaki sorulara verdiği cevaplar, sosyal medya üzerinden yayınlanmaya başlandı. Diyanet İşleri Başkanlığının dini konularda en yüksek danışma ve karar organı Din İşleri Yüksek Kurulu, dini soruları cevaplandırma platformunu güncelledi. Kısa bir süre önce resmi sosyal medya hesapları açan Din İşleri Yüksek Kurulu, bu hesaplar üzerinden dini sorulara vermiş olduğu cevapları paylaşıyor.

Din İşleri Yüksek Kuruluna ait "facebook.com/dinisleriyk" ve "twitter.com/dinisleriyk" sosyal medya hesaplarından, ramazan, oruç, zekat, sadaka-ı fıtıra ilişkin sorulara verilen cevaplara erişilebiliyor.

Bugüne kadar Din İşleri Yüksek Kurulunun resmi sosyal medya hesapları üzerinden "Oruç tutmakla yükümlü olmanın şartları nelerdir?", "Oruca niyet ne zaman ve nasıl yapılır?", "Ramazanı karşılamak ve uğurlamak için oruç tutulur mu?", "Zekat ve sadaka-ı fıtır kimlere verilir?", "Orucu bozan şeyler nelerdir?", "Uzman bir doktorun oruç tutmamasını önerdiği kimse ne yapmalıdır?", "Göz damlası orucu bozar mı?", "Oruçlu iken kan vermek orucu bozar mı?", "Şeker hastalarının uyguladığı insülin iğnesi orucu bozar mı?" gibi sorulara yönelik cevaplar paylaşıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.