Diyanet, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlerini tanıttı

Diyanet, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlerini tanıttı

Diyanet İşleri Başkanlığınca, bu yıl "Peygamberimiz ve Aile" temasıyla düzenlenecek "2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri için tanıtım toplantısı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, aile kurumunun zayıflamasında ve ailevi sorunların yaygınlaşmasında medyadaki özensiz yayınların önemli bir etkisinin olduğunu bildirdi.

Erbaş, Başkanlık Konferans Salonu'nda bu yıl "Peygamberimiz ve Aile" temasıyla düzenlenecek "2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası" etkinliklerinin tanıtım toplantısına katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Erbaş, 8 Kasım Cuma günü Hazreti Muhammed'in doğum günü olan Mevlit Kandili'nin idrak edileceğini belirtti.

Mevlid-i Nebi'nin, Müslümanların zihin ve gönül dünyasında çok güçlü ve köklü bir yere sahip olduğuna işaret eden Erbaş, bu kapsamda Hazreti Muhammed'in sünnet-i seniyyesinin, bugünün dünyasıyla buluşturulacağını ve rahmet mesajlarının ulaştırılacağını söyledi.

Erbaş, bu yılki temanın "Peygamberimiz ve Aile" konusu olduğunu hatırlatarak, bireysel, sosyal ya da küresel boyutta yaşanan bütün sıkıntıların ya da güzelliklerin, aileyle güçlü bir ilişkisi bulunduğunu ifade etti.

"Ailelerdeki olumsuzluklar genel problem haline geldi"

Ailelerde yaşanan olumsuzlukların zamanla hayatı kuşattığına dikkati çeken Erbaş, şöyle devam etti:

"Bu konuda özellikle medyanın işlevine dikkat çekmek istiyorum. Aile değerlerimize uygun, ailemizi korumaya ve güçlendirmeye yönelik yayınlar yapması medyanın en büyük ve başta gelen sorumluluğudur. Medyamızdan bunu bekliyoruz. Esasen dünyanın hiçbir yerinde kendi milletinin değerlerini yıpratan bir medyanın varlığı düşünülemez. Fakat bugün aile kurumunun zayıflamasında ve ailevi sorunların yaygınlaşmasında maalesef medyadaki özensiz yayınların önemli bir etkisinin olduğu açıktır."

Erbaş, medyanın bu konuda çok dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, "Olumsuzlukları sıradanlaştıran, mahremiyeti hiçe sayan, şiddete teşvik eden, gayrimeşru ilişkileri özendiren, sadakati önemsizleştiren, sorumluluk duygusunu hiçe sayan" yayınların, aileyi tahrip ettiğini kaydetti. Erbaş, "Ayrıca medeniyetimizden tevarüs ettiğimiz aile ahlakı ve değerlerini yozlaştıran ve yıpratan her türlü söylem, tavır ve politika, nesillerimize ve geleceğimize en büyük kötülüğü yapmaktadır." dedi.

"401 büroda manevi danışmanlık ve dini rehberlik hizmeti"

Erbaş, ailenin korunması ve güçlendirilmesi için Hazreti Muhammed'in gösterdiği değerlerin ailede hakim kılınması gerektiğini ifade ederek, 401 Aile ve Dini Rehberlik Bürosu'nda manevi danışmanlık ve dini rehberlik hizmeti sunulduğunu bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla yapılacak etkinliklere değinen Erbaş, şu bilgileri verdi:

"İstanbul Yahya Kemal Beyatlı Kongre ve Gösteri Merkezi Salonu'nda, 8 Kasım Cuma günü Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Mevlid-i Nebi Haftamızın açılış programını gerçekleştireceğiz. Aile özelinde etkinlikler yapacağız. Salonlarda milletimizle buluşacağız. Okullarımızda etkinlikler yapacağız. Radyo ve televizyon programlarımız olacak. 22-26 Kasım'da Antalya'da, 'Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu' yapacağız. Bu vesileyle bütün milletimizin her ferdini özellikle aileleriyle Mevlid-i Nebi programlarımıza katılmaya davet ediyorum."

Programda, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla hazırlanan sinevizyon ve kısa filmler gösterildi.

"İslam dünyasında artık birlikte kutlanıyor"

Erbaş, programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, "Kutlu Doğum" haftasının adının iki yıl önce "Mevlid-i Nebi" olarak değiştirilmesi ve haftanın başlangıcının Hicri Takvim'e göre rebiülevvel ayının 12'nci günü olarak kararlaştırıldığının hatırlatılması üzerine Erbaş, şu değerlendirmede bulundu:

"Bizim geleneksel olarak asırlardan beri kutladığımız Mevlit Kandili'yle birleştirdik ve adına esas orijinal ismi olan Mevlid-i Nebi ismini verdik. Daha iyi oldu, İslam dünyasında artık birlikte kutlanıyor. Özellikle Mevlit Kandili ayrı Kutlu Doğum ayrı olduğundan dolayı keşke birleştirsek de Mevlit Kandili'nde, birlikte Mevlid-i Nebi ismiyle kutlasak diye hep bekliyorduk, bu oldu. Milletimiz için hayırlı olsun."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum