Diyanet koronavirüse karşı en ideal tavrı açıkladı: İbret, tedbir, tevekkül ve dua

Diyanet koronavirüse karşı en ideal tavrı açıkladı: İbret, tedbir, tevekkül ve dua

Bugün hepimize düşen görev...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kovid-19 salgınına ilişkin, "Bugün hepimize düşen görev, insanlığın maruz kaldığı salgını birlik ve beraberlik ruhuyla bertaraf etmek için azim, sabır ve sebatla mücadele etmektir, yaşanan musibetten doğru dersler çıkarmaktır." ifadelerini kullandı.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Erbaş, il ve ilçe müftüleriyle "Salgın Dönemi Diyanet Hizmetleri Sorunlar ve Çözüm Önerileri" başlıklı on-line toplantı gerçekleştirdi.

Salgın sürecinde yapılan çalışmaları değerlendiren Erbaş, il ve ilçe müftülerine yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde yaptıkları çalışmalar ve gösterdikleri özveri için teşekkür etti.

Erbaş, musibet ve meşakkatler karşısındaki ideal tavrın ve mümince duruşun önemli ilkeleri olduğunu belirterek, "Temel görevlerimizden birisi de bu süreçte milletimizin yaşadığımız bu musibet karşısında en doğru tavrı almasına rehberlik etmekti ve bunu yapmaya çalıştık. Özellikle, ibret, tedbir, tevekkül ve dua olmak üzere 4 temel ilke ve yaklaşıma hutbelerimizle, vaazlarımızla, yaptığımız açıklamalarla her vesileyle dikkat çektik." ifadelerini kullandı.

Doğru okunduğunda kainattaki olumlu ya da olumsuz her hadisenin önemli gerçeklere işaret ettiğini aktaran Erbaş, yaşanan salgının da insanın sorumlulukları ve Allah'la, tabiatla, bilimle, ahlakla, hukukla ilişkisi açısından hayati mesajlar içerdiğini vurguladı.

Erbaş, bela ve musibetler açısından insana düşen öncelikli görevin tedbirli olmak, elinden gelen her türlü önlemi alarak sorumlu davranmak olduğuna işaret ederek yaşanan bela ve musibetlerde insanın yanlış davranış ve tutumlarının payı olup olmadığının muhasebesini yapmanın da ihmal edilemez bir sorumluluk olduğuna dikkati çekti.

"Bugün hepimize düşen görev, yaşanan musibetten doğru dersler çıkarmaktır"

İnsanın başına gelen her şeyde, imtihan boyutunun varlığını göz ardı etmeden, yaşanan hadiseleri öz eleştiri ve nefis muhasebesi çerçevesinde değerlendirmenin, daha güvenli ve güzel bir gelecek inşa edilmesinin yolunu açacağını aktaran Erbaş, şöyle devam etti:

"Bugün hepimize düşen görev, insanlığın maruz kaldığı salgını birlik ve beraberlik ruhuyla bertaraf etmek için azim, sabır ve sebatla mücadele etmektir, yaşanan musibetten doğru dersler çıkarmaktır. Tevekkül ile takdire rıza gösterirken, alınan bütün kararlara ve tedbirlere hakkıyla riayet etmektir. Bunu milletimize anlatacağız. İşte bu süreçte bu hakikatler ekseninde bir bilinç oluşturmaya beraberce gayret ettik. Bahsettiğim bu boyutu çok önemli bulduğumu ifade etmeliyim. Zira söz konusu hususları ihmal ettiğimizde özellikle genç nesillerin zihinlerinde bela ve musibetleri anlama ve anlamlandırma noktasında eksikliklerin olması gibi bir risk olacaktır."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum