Diriliş Ertuğrul'dan Marlon Kemal'e: Said Nursi’ye de yasak gelmesin!

Diriliş Ertuğrul'dan Marlon Kemal'e: Said Nursi’ye de yasak gelmesin!

Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan'ın yeni dizisi de gündem oldu

RİSALEHABER

Kurşun adlı dizide hayatı ekrana aktarılan Marlon Kemal lakaplı Kemal Şimşek adlı 1970'li yılların şöhretli bir savcısı "efsane" olarak biliniyor.

Kabadayılara yakınlığı ile bilinen Marlon Kemal, aynı zamanda demokrat bir kişiliğe de sahiptir. Bir mahkemede sarfettiği sözlerinde Said Nursi'ye de vurgu yapması zihinlerde yer ediyor.

Boksör ve hukukçu

Engin Altan Düzyatan tarafından canlandırılan Marlon Kemal lakaplı Kemal Şimşek'in dizideki adı Orhan Atmaca. Marlon Brando’ya olan benzerliği nedeniyle Marlon Kemal ismini almıştı. 1938 yılındayken, babasının işi nedeniyle Bayburt’ta yaşadıkları dönemde doğdu ve İstanbul’un Balat semtinde büyüdü. Yoksulluğun da verdiği öfkeyle yaramaz bir çocuk olan Kemal, uslansın diyerek götürüldüğü Hasköy boks kulübünde boksu sevdi ve ringlerden inmedi. Hem çalışkan hem de güçlü bir genç olan Kemal Şimşek, İstanbul Hukuk Fakültesi öğrencisi oldu. Sınıfa kedi soktuğu için atıldığı okulun ardından Ankara Hukuk’ta öğrenimine devam etti. 50’li yılların yıldız filmi Rıhtımlar Üzerinde ile Terry Malloy adında bir boksörü oynayan Marlon Brando’ya benzerliği nedeniyle aldığı Marlon lakabını hayat boyu üzerinde taşıdı. Maço, sert, sözünü sakınmayan ve isyankar halleriyle, lakabını aldığı karaktere bürünmüştü..

Hukuk öğreniminin ardından Savcı olarak Anadolu’yu dolaştı. Eyüp Cumhuriyet Savcısı olan Kemal Şimşek, buradaki görevi sırasında üne kavuştu. “Hayali Haliç Tecavüzcüsü” olayını çözerek günlerce gazetelerde konuşulan bir dosyayı kapattı. 

Ama Said-i Nursi’nin inancına da yasak gelmesin

İstanbul yeraltı dünyasının ünlü isimlerinin Of’lu olduğu dönemde 50’li 60’lı yılların Oflu Hasan adlı kabadayısı mirasını kardeşleri Oflu Osman ve Oflu İsmail ile paylaşıyordu. Öğrencilik döneminde harçlığını Oflu kabadayılardan alan Marlon Kemal, daha sonra da devam eden bu yakınlığı nedeniyle mesleştaşları tarafından sıkça eleştirildi. 

Yakınları kabadayılardan oluşan Savcı, Şövalye lakaplı bir arkadaşının duruşmasını izlemeye gittiğinde kendisini tanıyan ve eleştiren Mahkeme hakimine: “Sayın yargıç kimi topa meraklıdır, kimi kelebek avcılığına. Ben ise delikanlı, mert, kabadayı insanların aşığıyım!” cevabını vermiş farklı bir savcıydı. “TCK’da sosyalist düşünceyi suç sayan 141 ve 142’nci maddeler kaldırılsın. Ama Said-i Nursi’nin inancına da yasak gelmesin” diyerek üniversite yıllarında Türkiye Milli Gençlik Teşkilatı üyeliğinde olduğu gibi kendisini saklamadı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.