Dershane yerine bilim kursu modeli

Dershane yerine bilim kursu modeli

MEB, dershanelerin özel okula dönüştürülmesinin iptali üzerine bu kurumları belirli standartlarda “Bilim Kursları” adı altında yeniden düzenleyecek

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Anayasa Mahkemesi'nin dershanelerin özel okula dönüştürülmesini öngören yasayı iptal etmesinin ardından nasıl bir düzenleme yapacağı ortaya çıkmaya başladı. İptal kararının ardından doğan boşluğun doldurulması için yeni bir yönetmelik hazırlığında olan Bakanlık, hiçbir kurumun dershane adı altında eğitim hizmeti sunmasına izin vermeyecek.  Fakat MEB, “Bilim Kursları” adı altında takviye eğitim verilebilmesini sağlayacak.  Bu kursların adının “Takviye Kursu” mu yoksa “Bilim Kursu” mu olacağına ilişkin bu hafta yapılacak son toplantıda karar verilecek.

Bakanlık, bu kursları açmak isteyenlerden tıpkı özel okullardaki gibi belli standartları yerine getirmelerini isteyecek.

Bu kursları açmak isteyenler, sınıf büyüklüğünden kapı genişliğine, pencerelerden yangın merdivenine kadar birçok fiziki altyapı konusunda standartları yerine getirmek zorunda olacak. Merdiven altı kurslara kesinlikle geçit verilmeyecek. Bu kursların sınıf mevcutlarına ilişkin düzenleme yapılacak, kursların belirli bir sayının üzerine çıkmasına izin verilmeyecek.  Bu kurslar için etkin bir denetim sistemi devreye sokulacak. Sigortasız öğretmen çalıştırma gibi tüm yasa dışı uygulamalar engellenecek. 

türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.