Denizi dolduran 36 milyon ton taş 950 bin seferde taşındı

Denizi dolduran 36 milyon ton taş 950 bin seferde taşındı

Kamyonlar, Avrupa'nın deniz doldurularak inşa edilen tek havaalanı Ordu-Giresun Havalimanı'nın yapımında kullanılan 36 milyon ton taşı, 950 bin sefer yaparak taşıdı.

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde yapımı tamamlanan ve 22 Mayıs Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun resmi açılışını gerçekleştirmesi beklenen Ordu-Giresun Havalimanı'nda hazırlıklar sürüyor. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu-Giresun Havalimanı Projesi'ne Karadeniz Bölgesi'nde artan ulaşım talebini karşılamak amacıyla yaklaşık 4 yıl önce başlandığını belirtti.  

Projede görev alan Türk mühendislerin ilkleri gerçekleştirdiğine işaret eden Turan, 2 milyon 250 bin metrekare alanın doldurulduğunu ve burada yaklaşık 36 milyon ton taşın kullandığını söyledi.

Turan, kamyonların malzemeleri taşırken yaklaşık 950 bin  sefer yaptığını belirterek, "Kıyı yapısı tasarımı itibarıyla ise doldurulan 10 ton ağırlığındakitaş sayısı, 850 bin civarında. 1-2 metre büyüklüğündeki taşlar havalimanı kıyısına dizilmiş durumda. Bunlar tamamen Türk mühendislerin ve Türk müteahhitlerin gerçekleştirmiş olduğu bir çalışma" diye konuştu.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın, yabancı mühendis ve uzmanların da ilgisini çektiğini anlatan Turan, tamamen denize dolgu olarak inşa edilen havalimanının, Japonya ve Hong Kong'ta bulunduğunu, Avrupa'da ise bu havalimanının benzeri olmadığını sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.