Demba Ba'nın namaz teşviği kampanyaya dönüştü

Demba Ba'nın namaz teşviği kampanyaya dönüştü

Beşiktaş'ın Senegalli golcüsü Demba Ba'nın başlattığı sabah namazına kaldırma kampanyasına binlerce siyah-beyazlı taraftar katılmaya başladı

Futbolu kadar davranışlarıyla da kendinden söz ettiren Demba Ba, geçtiğimiz günlerde bir hayranının sabah namazına kaldırılma talebini geri çevirmeyerek, söz konusu kişiyi cep telefonu ile arayıp namaza kaldırdı. Bu örnek davranış, ülke geneline hızla yayılarak bir projenin fitilini ateşledi.

NUMARANI GÖNDER DEMİŞTİ

Binlerce kişi artık birbirini arayarak sabah namazına kaldırıyor. Demba Ba'ya geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden bir takipçisi, "Hey Demba Ba! Bana yardım eder misin? Sabah namaz kılmaya kalktığında beni de uyandırır mısın? Eğer beni ararsan namaz kılacağım" şeklinde bir mesaj attı. Bu mesajı karşılıksız bırakmayan Demba Ba, takipçisine "Numaranı gönder" cevabı verdi. Gündem oluşturan söz konusu diyalog ile beraber ülkemizde çığ gibi büyüyen örnek bir projenin temeli atılmış oldu.

SABAH NAMAZI KAMPANYASI

Dem­ba Ba'nın dav­ra­nı­şı­nı ör­nek alan bin­ler­ce genç, sa­bah na­ma­zı­na uya­na­ma­ma prob­le­mi olan ve na­maz kıl­mak is­te­yen ar­ka­daş­la­rı­nı gö­nül­lü bir şe­kil­de cep te­le­fo­nu ara­cı­lı­ğıy­la uyan­dır­ma­ya baş­la­dı.

Özel­lik­le genç­ler ta­ra­fın­dan be­nim­se­nen ve her gün bi­raz da­ha bü­yü­dü­ğü be­lir­ti­len kam­pan­ya­ için Ha­run Iş­kı­rık, "Dem­ba Ba'nın bu ha­re­ke­ti bi­zi çok et­ki­le­di. Biz de ar­ka­daş çev­re­miz­de ko­nu­şur­ken, sa­bah na­ma­zı­na kal­dır­ma işi­ni 'biz ni­ye ya­pa­mı­yo­ruz' de­dik. Son­ra bir ka­rar ala­rak he­men ey­le­me geç­tik. O gün bu­gün­dür bu gü­zel dav­ra­nı­şı de­vam et­tir­mek için bir­bi­ri­mi­zi cep te­le­fo­nu ile arı­yo­ruz" de­di.

haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.