“Dar gelirli hayvan yetiştiricilerine hayvan desteği vereceğiz”

“Dar gelirli hayvan yetiştiricilerine hayvan desteği vereceğiz”

Hayvan yetiştiriciliğini teşvik etmek istediklerini belirten Gaziantep’in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, dar gelirli hayvan yetiştiricilerine küçükbaş ve büyükbaş hayvan desteğinde bulunacaklarını söyledi.

Gaziantep Valiliği, Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Şahinbey Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında, çiftçilere yönelik yapılan hububat tohumu, gübre ve yem desteği devam ediyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz haftalarda çiftçilere verdiği 2 bin ton gübre desteğini tamamlayan Şahinbey Belediyesi, bu kapsamda 2 bin ton hububat tohumu desteğine başladı.

Gübre dağıtımında olduğu gibi hububat tohumu desteğine de Kapçağız Mahallesi’nde (köy) başlayan Şahinbey Belediyesi, düzenlediği törenle çiftçilere hububat tohumu dağıttı.

Hububat tohumu dağıtım töreninde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, her yıl olduğu gibi bu yıl da çiftçilere verdikleri desteğin devam edeceğini söyledi.

“Çiftçimizi seviyoruz”

Çiftçiye değer verdiklerini ve çiftçiyi sevdiklerini dile getiren Tahmazoğlu, “Ama bu sevgimiz sadece söylemde değil, bunu icraata dönüştürüyoruz. Sadece söylemek tek başına yetmez. Onun için 3 yıldan beri çiftçimize gübre, arpa, buğday, yem, zeytin ve fıstık fidanı dağıttık. Miktar olarak baktığımızda ise 6 bin ton gübre, 6 bin ton arpa ve buğday, iki yılda da 7 bin ton yem dağıttık. Yine 750 bin tane zeytin fidanı, 150 bin tane fıstık fidanı dağıttık. Biz bu desteği çiftçiye destek olsun diye yaptık. Hiçbir zaman seçim yatırımı olarak düşünmedik. İnşallah bundan sonra desteklerimizi artırarak devam ettireceğiz.” dedi.

"Çiftçimize desteğimiz sürecek"

Çiftçiye verilen desteğin önemine dikkat çeken Tahmazoğlu, “Neden çiftçiye destek oluyoruz? Çünkü çiftçi milletin anası gibidir. Bizi doyuran ve ürünü üreten çiftçimizdir. Çiftçiyi destekleyeceğiz ki ilçede bulunan tarlalarımız boş kalmasın. Ekilmeyen tarlalar ekilsin, üretim ve verim artsın, hayvancılık da gelişsin. Onun için bu desteklerimizi artırarak devam ettireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki aylarda yem dağıtımına da başlayacaklarını belirten Tahmazoğlu, yem desteğini 3 bin 500 tondan 5 bin tona çıkaracaklarının da müjdesini verdi.

Buzağılarda yaşanan yüksek ölüm oranlarına dikkat çeken Tahmazoğlu, buzağı ölümlerini engellemek için hayvan yetiştiricilerine destek vereceklerini, bahar mevsiminden önce hayvan yetiştiricilerine bir bakım seti dağıtacaklarını belirtti.

Hayvan yetiştiriciliğini teşvik etmek istediklerini belirten Tahmazoğlu, “Bu anlamda özellikle köylerde imkânı olmayan, dar gelirli yani hayvan alacak parası olmayanlara da küçükbaş ve büyükbaş hayvan desteğinde bulunacağız.” dedi.

Şahinbey İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Güzel de dağıtılan buğday ve arpa tohumları ile ilgili çiftçilere bilgi verdi.

“100 bin dekar alandan 600 bin ton rekolte bekliyoruz”

Dağıtılan buğday ve arpa tohumlarını yaklaşık 100 bin dekar alana ekmeyi düşündüklerini ifade eden Güzel, “Gerçekten bunlar çok güzel hizmetler. Gübre desteği için de çiftçilerim adına sonsuz teşekkür ediyorum. Gübre dağıtımını bitirdik. 100 bin dekar alandan yaklaşık 600 bin ton civarında bir rekolte bekliyoruz. Yani şu iki projenin toplam çiftçiye dönüşümü yaklaşık 85 ile 100 milyon TL arasında bir dönüşü olacak. 8 milyon masrafa karşılık 80 milyonluk bir dönüşüm olacak.” diye konuştu.

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Mustafa Aslan da Şahinbey Belediyesi'nin çiftçilere önemli destekler sağladığını ve çiftçilere verilen destek projelerinin yanında olmaktan duyduğu emniyeti dile getirdi.

"Ücretsiz toprak analizi yapacağız"

Ekonomik olarak birçok sıkıntının yaşandığı bir dönemde çiftçiye verilen bu desteğin önemli olduğunu belirten Aslan, “Sağ olsun Şahinbey Belediye Başkanımız tarımsal bir bütçe ayırarak üç yıldır üst üste bu organizasyonun yapılmasında çok büyük bir emek veriyor, ekibi de çok iyi çalışıyor.  Güneydoğu ve Akdeniz Bölgesi’ndeki birçok ilde görev yaptım ama Gaziantep inanın birçok bölgeye örnek bir şehir. Bunu çiftçiler ve Şahinbey Belediyesi ile birlikte bir daha gösterdi. Çiftçiler adına başkanımıza teşekkür ediyorum. Biz de bu dönemde başkanımız bu kadar büyük bir destek vermişken üreticilerimizin Tarım Kredi Kooperatifleri’ne ortak olmaları durumunda ücretsiz toprak analizlerini yapmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından çiftçilere hububat tohumu dağıtıldı. Tören, yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.