Danimarka'da 4 bin yıllık ev bulundu

Danimarka'da 4 bin yıllık ev bulundu

Danimarka'nın Frederikssund şehrinde tren yolu çalışmaları sırasında 4 bin yıllık ev bulundu.

Danimarka'nın Frederikssund şehrinde tren yolu çalışmaları sırasında 4 bin yıllık ev bulundu.Roskilde Müzesi'nden arkeologların yaptığı araştırmada 46 metre uzunluğunda ve 7 metre genişliğindeki evin, 4 bin yıl öncesine ait olduğu ortaya çıkarıldı.

Kuzey Avrupa ülkelerinde bulunan en büyük evler arasında olduğu belirtilen yapıda zamanında önemli bir kişinin oturduğuna dikkat çekildi. Evin güney tarafının depo ve ahır olarak kullanıldığı tahmin ediliyor.

''Evin yapımında sağlam odunlar kullanılmış''
Palle Östergaard Sörensen, evin çok ender rastlanan türden olduğuna dikkati çekerek, "Normalde Sjaelland Adası'nda toprak zemin sert olduğundan bulduğumuz evlerin genelinde eksik parçalar oluyordu ancak bu evin yapımında çok sağlam odunlar kullanılmış. Bu kadar sene bu şekilde kalmış olması hayret verici" diye konuştu.

Döneme ait bilgiler verecek
Sörensen ayrıca çok büyük olmasından dolayı evin etrafında aynı tarihlerden kalan daha küçük yapıların da bulunabileceğine işaret etti ve "Vinge evi" ismini verdikleri yapının tamamını gün yüzüne çıkardıkça içinde kimlerin yaşadığına ve o döneme dair bilgilere ulaşmayı umut ettiklerini de sözlerine ekledi.

Sörensen son olarak kazı çalışmaları esnasında milattan önce 500 ile 1000 yılları arasına ait birçok küçük yapının kalıntılarına da ulaştıklarını da bildirdi.

kadınvekadın

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.