Cumhurbaşkanının 'Said Nursi'nin projesine ayrılsın' dediği mekan ne hale geldi?

Cumhurbaşkanının 'Said Nursi'nin projesine ayrılsın' dediği mekan ne hale geldi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde Said Nursi'nin...

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde Şanlıurfa Balıklıgöl Platosunda yer alan ŞURKAV Taziye evlerinin boşaltılıp Bediüzzaman Said Nursî’nin çizgisindeki bir vakfa devredilmesi talimatı vermesinin üzerinden 3 yıl geçti. Aradan geçen süre içerisinde taziye evleri ne devredilebildi ne de düşünüldüğü şekilde kullanılabildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BADILLI AĞABEYE NE DEMİŞTİ?

Söz konusu Taziye Evlerinin bulunduğu yerde Bediüzzaman Said Nursi'nin en büyük hayallerinden biri olan Medresetü'z-Zehra Üniversitesi'nin idari binası olarak kurulması planlanmıştı. 

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebesi Şanlıurfalı Abdülkadir Badıllı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın desteği ile Medresetü'z-Zehra Üniversitesi'nin kurulması için Urfa’da yer talebinde bulunmuş Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde Balıklıgöl’deki Taziye Evlerinin yerinin sözünü almıştı. Bu sözün üzerine Balıklıgöl’deki Taziye Evleri boşaltılarak Badıllı hocaya tahsis edilmişti. Ancak daha sonra Badıllı hocanın vefat etmesinin ardından bu hayal gerçekleşmedi. Yaklaşık 2 ay önce ise Balıklıgöl’deki Taziye evlerinin yerinin Urfa tanıtım merkezi ve sergi salonu yapılması için çalışmalar başlatıldı.

TAZİYE EVLERİNİN YERİNİN HİKÂYESİ

Daha önce Çadırcı ailesine ait olan ve arazi tapusu olan Balıklıgöl’deki ŞURKAV Taziye Evlerinin yeri yıllar önce söz konusu aile devlete satışını yapmış. Ancak tapuda halen arsa olarak görüldüğü 2011 yılında ortaya çıkmış. Çadırcı ailesinin yaşlılarıyla görüşülüp Koruma Kurulundan geçirildi. Arsa tapusundan sit alanı olarak belirlendi. Kayıtlara da bu şekilde geçirildi.

Kaynak: Şanlıurfa.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum