Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika EYT açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika EYT açıklaması

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan EYT mağdurlarının umutlarını kıran bir açıklama yaptı. İşte emeklilikte yaşa takılanlar son dakika haberi...

Türkiye'de prim gününü doldurduğu halde yaş haddinden dolayı emekli olamayan yüz binlerce kişi bulunuyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar ismi verilen bu güruh artık bir EYT yasası çıkmasını bekliyor. EYT konusunda en önemli açıklama bugün Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Erdoğan'ın son dakika EYT açıklaması umutları kırdı.

Bugün Ankara'da konuşan Başkan Erdoğan, EYT konusundaki tutumunu ortaya koydu. EYT yasasına olumsuz baktığını belirten Erdoğan, EYT konusunun sigortalar kanuna uygun olmadığını söyledi. Erdoğan'ın EYT açıklaması şu şekilde;

"20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olacak kişi, 40 yıl çalışmadan devletten maaş ve sağlık sigortası hizmeti alacak demektir. Böyle şey olur mu? Bu teklifin yıllık maliyeti 750 milyar liraya ulaşıyor. Ekonomide Kurtuluş Savaşı verdiğimiz bir dönemde böyle bir yükü milletimizin sırtına yüklemek hakkımız var mı diye ben milletime soruyorum."

Erken emeklilik konusunu tasvip etmediğini söyleyen Erdoğan, EYT için kurulmuş dernekleri de eleştirdi. Erdoğan, bu derneklerin başındaki kişilerin eğer erken emeklilik olsa 38 yaşında emekli olacağına dikkat çekti ve dünyanın hiç bir yerinde 38 yaşında emeklilik uygulaması olmadığını vurguladı.

Ülkemizde ortalama insan ömrünün 78 olduğunu söyleyen Erdoğan, emeklilik yaşımızın 52 olduğunu, bu yaşın Avrupa'da 65 olduğunu vurguladı.

Bu dönemlerin ülkemiz için sabır dönemleri olduğunu söyleyen Erdoğan, ülkemizin menfaatlerini korumaya çalışıyoruz diyerek sözlerini bitirdi.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.