Cumhurbaşkanı Erdoğan: O olmasaydı olmazdık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: O olmasaydı olmazdık

Bizim görevimiz onun yolundan gitmek, sürekli onu tekrarlamaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hilye-i Şerif Sempozyumu'nda konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Peygamber efendimizin aleyhisselatı vesselam güzel ahlakını anlatan davranışlar dünyanın en nadide eserleridir. Peygamber efendimize olan muhabbetimizi, sevgimizi, aşkımızı hilyeler aracılığı ile ifade ediyoruz. Ashabının görmeye doyamadığı peygamber sevgisini en güzel hiyleler yazıyor. İlk hilyeyi yazan Hz. Ali (R.A)'dan bugüne pekçok sanat ve gönül sultanı olmuştur. Hilyeler sadece yazılmakla kalınmadı.

Hilyeler sadece yazılmakla kalmadı. Asırlar boyunca şiirlere, hatlara, nakışlara döküldü. Müslümanlar olarak maruz kaldığımız tüm sıkıntıların ona ve dine yeterince sahip çıkamamızdan kaynaklandığını çok iyi biliyoruz. Bu zilletten kurtuluş yolu dinimiz İslam'la aramızdaki rabıtayı kuvvetlendirmek geçiyor. Onun cemalini ve amelini vücudumuza ve ruhumuzun her zerresine nakşettikçe dinimize olan muhabbetimizin artacağına inanıyorum.

O (ASM) OLMASAYDI NE DÜNYA NE DE BİZ OLACAKTIK

Rabbimizin 'Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım' dediği bir peygamber için biz faniler ne söylesek, ne yazsak hepsi eksik kalır. O olmasaydı ne dünya ne de biz olacaktık. O bakımdan bu hassasiyet çok önemli. Öyleyse onun yolunda attığımız her adım bizim için şereflerin en büyüğü, en yücesidir.

Bizim görevimiz onun yolundan gitmek, sürekli onu tekrarlamaktır. Hangi manasına olursa olsun peygamber efendimizi tekrarlamak, aldığımız nefesleri tekrarlamaktan bin kat daha azizdir. Sanat yoluyla, hilyeler ve hatlar vasıtasıyla onu tekrarlamak hiç şüphesiz bu tekrarların en zarifidir, en şıkıdır.

'SANATÇILARIMIZI ÖZELLİKLE TEBRİK EDİYORUM'

Sanatçılarımızı özelikle tebrik ediyorum. Üstad ne diyor, sanat Allah'ı aramak için vardır. Burada bir incelik yatıyor. Bu tür etkinlikler vesilesiyle tüm dallarıyla sanatın ruhumuzu okşayan kah sukunete erdiren kah coşturan etkisine şahitlik etmekten biz de memnuniyet duruyoruz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.