Cuma Namazı Saati Kaçta - 27 Mayıs il il Cuma Namazı Ezan Vakti (İstanbul, Ankara, İzmir)

Cuma Namazı Saati Kaçta - 27 Mayıs il il Cuma Namazı Ezan Vakti (İstanbul, Ankara, İzmir)

Cuma namazı saati kaçta? Cuma günü öğle ezanı ne zaman okunacak? Diyanet İşleri İstanbul, Ankara, İzmir Cuma namaz saatleri ve detaylar haberimizde.

Cuma namazı saat, her hafta vuma namazı kılacak olan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Cuma günleri Öğle namazı ile birlikte kılınan cuma namazı 16 Rekat olarak kılınır. Cuma namazı müslümalar arasında büyük önem taşımaktadır. Cuma, anlam olarak toplama günü anlamında gelmektedir. Cuma namaz saatleri, her hafta coğrafi konum nedeniyle değişiklik göstermektedir. Öğle namazı ile birlikte camiide cemaatle kılınan namaz olan cuma namazı nasıl kılınır? il Cuma namazı saatleri kaçta başlıyor? Diyanet İşleri Cuma namaz saatini haberin ayrıntılarında bulabilirsiniz. Müslüman aleminde büyük ve önemli bir yer tutan Cuma günün fazileti ile ilgili olarak, Allahu Teâlâ, yüce kitabı Kuran-ı Kerim'de kullarına Cuma Namazını farz kılmış ve bu görevi ifa eden, bu günün kıymetini bilen müminlere pek çok ihsanda bulunacağını müjdelemiştir. İslam aleminde Cuma günün önemini belirtmek için mukaddes kişilerden deyişler akrılmaktadır. Bu mukaddes kişilerden birisi de Peygamber Efendimizin damadı ve Halifesi Hz Ali'dir. Cuma gününün önemi ile ilgili Hz. Ali (kerremallahu vechehû) rivayet edildiğine göre, “Cuma günü olduğunda, kuş kuşa, vahşi hayvanlar vahşi hayvanlara, yırtıcılar da yırtıcılara, ‘Selâmün aleyküm bu gün Cuma günüdür’ demiştir. Allah Teâlâ yaratmış olduğu her ümmete haftanın bir gününü ibadet ve toplanma günü olarak vermiştir, Müslümanların, ümmet-i Muhammed'in toplanma günü ise, günlerin efendisi olan Cuma günüdür şeklinde ifade edilmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verilerine göre hazırlanan il il cuma namazı saatleri ile İzmir, Konya, Kayseri, Ankara ve İstanbul cuma saati, Cuma namazı ezan saatleri ve nasıl kılınır? sorularının cevaplarını ajanshaber.com sitemizden ve haberimizin ayrıntılarından öğrenebilirsiniz.

CUMA NAMAZI SAATLERİ VE ÖĞLE EZANI SAATİ KAÇTA

Cuma namazı saati günlerin uzamaya başlaması nedeniyle sürekli değişiklik göstermektedir. Cuma Namazı vakti, saatlerin ileri alınmasından sonra bariz bir değişiklik göstermiştir. Cuma namazı, geleneksel uygulamada öğle ezan okunduğunda camilere gidilerek dört rekât namaz kılınır. Namaz saatleri her gün ortalama aynı vakitlerde kılınıyor bu vakitler sadece Cuma günleri biraz erkene alınıyor. Cuma namazı, Cuma Hutbesi okunduktan sonra Öğle Namazı ile birlikte kılınmaktadır. Diğer günlerde öğle namazını camide kılamayan müslümanlar Cuma gününün ayrı bir önem taşımasından dolayı öğlen namazını cuma namazı ile birlikte camide kılmaya özen gösterek camilere giderler. Tüm Müslümanlar her hafta Cuma namazı saati gelmeden önce camilere koşarlar. Cuma namazı vakti mimberde toplanıp cuma namazını eda ederler. Cuma namazı öğle namazından önce kılınır. İstanbul, Ankara İzmir cuma namazı vakitlerini aşağıda sizler için hazırladık. Cuma namazı kaç rekât ve nasıl kılınır? haberimizin devamında öğrenebilirsiniz. 

CUMA GÜNÜNÜN "FAZİLETİ" VE ÖNEMİ 

Allahu Teâlâ kuran-ı kerimde kullarına Cuma namazını farz kılmış ve bu görevi ifa eden ve bu günün kıymetini bilen müminlere pek çok ihsan verileceğini müjdelemiştir. Cuma günün önemini belirtmek için, Hz. Ali (kerremallahu vechehû) rivayet edildiğine göre, “Cuma günü olduğunda, kuş kuşa, vahşi hayvanlar vahşi hayvanlara, yırtıcılar da yırtıcılara, ‘Selâmün aleyküm bu gün Cuma günüdür’ derler.” Allah Teâlâ her ümmete haftanın bir gününü ibadet ve toplanma günü olarak vermiş, ümmet-i Muhammed için ise günlerin efendisi olan Cuma gününü hediye etmiştir.

CUMA NAMAZI KAÇ REKATTIR 

Cuma namazında 16 rekat namaz kılınır.

  1. 4 rekat ilk sünnet,
    2 rekat farz,
    4 rekat cuma sünneti,
    4 rekat Zuhri ahir (son öğle namazı),
    2 rekat vaktin son sünneti. 

 

 

CUMA SAATİ BAŞLAMA VE BİTİŞ ZAMANI!

Cuma namazı saatlerinin bitiş zamanı illerin namaz saatlerine göre değişiklik gösterir. Cuma namazı saati öğle namazı saatinden yaklaşık olarak yarım saat ile 45 dakika sonrasında bitmektedir.

DİYANET İŞLERİ İL İL CUMA NAMAZI SAATİ - VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Ajans Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.