Cübbeli'den garip fetva: Atatürk'ün aleyhinde konuşmak caiz değil!

Cübbeli'den garip fetva: Atatürk'ün aleyhinde konuşmak caiz değil!

Bir şahsa hakaret etmek ayrı aleyhte konuşmak ayrı. Hakaret caiz değilken aleyhte konuşmak neden caiz olmasın? Dini gruplardaki biat konusunu sürekli eleştiren Atatürkçüler neden Atatürk'e sorgusuz-sualsiz biat edilmesini istiyor?

RİSALEHABER

Doğu Perinçek'le yakınlaşmaya başladıktan sonra Atatürk hakkında açıklamalarda bulunan "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün Atatürk hakkındaki garip açıklamaları devam ediyor.

Prof. Ersan Şen alay eder gibi sordu!

Tarikat ve cemaatlerin konuşulduğu HaberTürk programına telefonla katılan Cübbeli Hoca, Hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen’in alaycı gülümsemeyle sorduğu sorusuna muhatap oldu.

"Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet konusunda düşünceleriniz nedir" diye soran Şen'e Cübbeli, "Kaç kere anlattık" diye cevap verse de Şen, "Duymak istiyorum" diye ısrar etti.

"Nasıl bilmiyorsunuz, diyorsunuz ki dinledim ben" şeklinde açıklama yapan Cübbeli'ye Ersan Şen yine alaycı bir ifade ile "bu konuyu dinlememişim toplum bir duysun istiyorum" dedi.

Aleyhte konuşmak caiz değil!

Bu diyalogu takip eden İsmail Saymaz'ın güldüğü görülürken Cübbeli, şöyle konuştu:

“Mustafa Kemal Atatürk bu devletin kurucusu. Bunun aleyhine konuşulmaz, konuşmak caiz değil. Asla bunun aleyhine konuşulmaması gerekir. Cumhuriyet bizim son olarak kurulmuş devletimizdir. Bu devlete vergi vermek görevimiz, askere gitmek görevimiz, bu devlete bağlıyız. Mahmut Efendiden de böyle duyduk. Askere gidilir. Biz darül harbçi değiliz, cuma kılınmaz demeyiz. Bizim devlete bakış açımız bu devlet var olsun. Bu devlet olmasa Suriye’den de, Irak'tan da, Yemen’den de Somali'den de beter oluruz. Ne namaz kalır, ne abdest kalır, ne namus kalır, ne ırz kalır. Mutlaka devletin yaşaması lazımdır. Bunun için de kimsenin gözünün yaşlına bakılmaması lazımdır.”

O anların videosu

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
11 Yorum