Cübbeli: Arada bir hutbede ayar çekmek lazım

Cübbeli: Arada bir hutbede ayar çekmek lazım

Cübbeli: Hadissiz olmaz dediler. Sünnet Kuran'dan ayrılmaz dediler

Risale Haber-Haber Merkezi

Cübbeli Ahmet Hoca, geçtiğimiz cuma günü irad edilen hutbeyi çok beğendi. Cübbeli, "Ehl-i sünnete tam tıpa tıp muvafık bir hutbe hazırlatıldı. Hadissiz olmaz dediler. Sünnet Kuran'dan ayrılmaz dediler. Sünneti ayrı gören Kurandan ayrılır dediler" dedi.

'Peygambere İman Tevhidin Bir Gereğidir' başlıklı cuma hutbesini öven Cübbeli, Star'da yer alan haberde "Bundan dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki bu hutbeyi hazırlayan heyeti tebrik ediyorum. Takdir ediyorum. Devamını niyaz ediyorum. Ehl-i sünnete tam tıpa tıp muvafık bir hutbe hazırlatıldı. Hadissiz olmaz dediler. Sünnet Kuran'dan ayrılmaz dediler. Sünneti ayrı gören Kurandan ayrılır dediler. Doğru mu? Doğru" dedi.

Cübbeli hoca sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi Ben doğruya doğru der miyim? Evet. Ben diğer hutbelerine yanlış demiyorum ama bu konulara pek değinilmiyordu. Trafik haftası, ağaç dikme haftası... bunlar da güzel. Bunlara da bir şey demiyorum. Bunların hepsinin İslam'da yeri var. Ama arada da bir ayar çekmek lazım mı? Güzel oldu değil mi? Reis beyden de heyetinden de ben memnun oldum. Bu çok güzel. Hadisler tam yerindeydi. Ben bundan memnun kaldım. Allah'ım onlara bu hususta ne lazımsa, doğru itikadın nasıl aşılanması gerekiyorsa öyle hutbe hazırlamalarını ilham eylesin."

BİR KİŞİ RAHATSIZ

"Bütün cemaatlerimiz bundan memnun ama bir kişi rahatsız... Kim rahatsız? Mustafa İslamoğlu. Resmi sitesinde twit atmış. 'Diyanetin bugünkü hutbesini yazan zat tevhid dini olan islam'ı Allah ile peygamberin ortaklaşa kurduğu limited şirket zannediyor.' Kella diyor... Peygamber yok diyor peygambersiz bir din diyor. Biz diyor muyuz ki dini Allah'la Peygamber ortaklaşa kurdu? Haşa! Allah'ın dinidir bu ama bunu bize ulaştıran kimdir Muhammed Mustafa (S.A.V). Kuran'da bulmadığımız şeylerden haram var mı? Var. Erkeklerin altın yüzük takması haram diye var mı? Bira içmek caiz değil rakı içmek haram diye Kuran'da var mı? Viski, uyuşturucu haram diye var mı? Yok. Bunlar haram mı? Haram. Çünkü Rasülullah (S.A.V) bildirdi. Aklı gideren, her sarhoşluk veren haram. Velev ki tiner çekse o da haram. İşte hadis. Bu hadis olmasa ayetten ne anlayacaksın. Sadece şarap zannedeceksin. Erkeğe altın yüzük takmak, ipek giymek haram. Ayette yok ama hadiste var."

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum